Književnost

Druženje sa autorom horora i radionica pisanja kratkih priča u ETŠ “Mija Stanimirović”

Foto: City Smart arhiva
U petak 13. maja sa početkom u 17 sati u prostorijama ETŠ "Mija Stanimirović" biće organizovano druženje sa autorom horor romana "Hotel ’Ledeni vrh’", Aleksom Kostadinovićem i radionica pisanja kratkih horor priča. Događaj je humanitranog karaktera i na njemu će se sakupljati novac za lečenje Natalije i Ive Bašović, inače učenica ove škole koje boluju od Fridrihove ataksije.

Na radionici će gostovati učenici Gimnazije “9. maj“, a dobrodošli su srednjoškolci koje zanima kako nastaje horor i žele da se oprobaju u pisanju strašnih priča. Najbolje priče sa radonice biće objavljene u elektronskom časopisu “Bez limita“, Filozofskog fakulteta u Nišu.

“Ako si ljubitelj strašnih priča, i to nesutrašiv ili si samo radoznao i želiš da saznaš kako nastaje horor, pridruži nam se baš u petak 13. da pišemo strašne priče pomognemo Nataliji i Ivi da dobiju terapiju. Ko zna možda jednog dana baš neko od učesnika ove radionice i sam postane pisac”, navodi se u pozivu.

Radionicu organizuje Učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović“ u saradnji sa  časopisom “Bez limita“, nastavljajući uspešnu saradnju zapičetu prethodne godine kada je u sitoj organizaciji održano humanitrano književno veče za devojčice.

Natalija i Iva Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta. Devojčicama je neophodna terapija matičnim ćelijama u inostranstvu kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života.

Za godišnju terapiju im nedostaje još 3.500 evra koje je potrebo sakupiti što pre. Oni koji  žele da pomognu  devojčicama mogu da pošalju SMS sadržine 718 na 3030 ili uplate novac na160-555296-66 ili devizni račun 00-540-0004272.5

Podsetimo, učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović” do sada je organizovao brojne humanitrane događaje od bazara, književnih večeri, preko gejming turnira i akcije sakupljanja elektronskog  otpada.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 45 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 41 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 38 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 34 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend