Književnost

Književni razgovor o Rastku Petroviću večeras u Niškom kulturnom centru

Foto: Niški kulturni centar
U Maloj sali Niškog kulturnog centra večeras od 19h biće održan književni razgovor o romanu "Sve moje sestre" književnice Laure Barne. Roman govori o Rastku Petroviću, a razgovor vodi Milena Mišić Filipović.

Roman govori o Rastku Petroviću, književniku, pesniku, esejisti, slikaru i diplomati koji je stvarao početkom 20. veka, bratu čuvene slikarke Nadežde Petrović.

“Roman tka suptilnu ali snažnu pripovedačku nit kojom čitaoca uvodi u intimne okvire čuvene porodice Petrović, u epohu srpskog modernizma i kulturno-istorijske prilike Evrope, Srbije i samog Beograda s početka 20. veka i između dva svetska rata”, navode iz Niškog kulturnog centra.

Kako se navodi u opisu dela na tom putu susretanja i preplitanja ljudi i ideja, pojaviće se još mnogo značajnih ličnosti: Miloš Crnjanski, Isidora Sekulić, Milan Rakić, Marko Ristić, Sibe Miličić, Moša Pijade, Pablo Pikaso, Brana Petronijević i mnogi drugi.

Laura Barna  rođena 1964. godine u Banatu,  pripovedač, prozni pisac, romansijer i esejista, od 1995. godine objavljuje priče, eseje, studije, likovnu kritiku i stručne radove iz istorije umetnosti u domaćoj i inostranoj književnoj periodici.

Priče, eseji, kao i likovna kritika zastupljeni su u domaćim i inostranim antologijama, zbornicima, almanasima. Romani, priče i eseji Laure Barne prevođeni su na mađarski, slovački, poljski i engleski jezik. Dobitnica je više nacionalnih književnih nagrada.

Član je Udruženja književnika Srbije. Živi u Beogradu.

Književni razgovor sa autorkom Laurom Barnom organizuje Niški kulurni centar, a ulaz je slobodan. Organizatori napominju da je nošenje maski obavezno u zatvorenom prostoru.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Raye
Za 2 minuta

Natalie Don't

Raye
Bruce Springsteen
Za 5 minuta

Hungry Heart

Bruce Springsteen
Pete Townsend
Za 8 minuta

Face to Face

Pete Townsend
Rolling Stones
Za 12 minuta

(I Can't Get No) Satisfaction

Rolling Stones
Mambo All Stars And a.Banderas
Za 16 minuta

Bella Maria of My Soul

Mambo All Stars And a.Banderas

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend