Književnost

Predstavljanje knjige Ane Atanasković o Nikoli Tesli u NKC-u

Foto: Niški kulturni centar
Knjiga "Moja ljubav Nikola Tesla" autorke Ane Atanasković, biće predstavljena niškoj publici u sredu, 17. maja od 18 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

Delo nudi publici drugačiji pogled na lik i delo Nikole Tesle, zadirući u srž njegovog emotivnog života, a na osnovu dnevničkih zapisa Ketrin Džonson.

„Ketrin Džonson i Nikola Tesla upoznali su se u osvit njegove velike naučne slave. Kao najbolji prijatelj njenog supruga Roberta, Tesla je bio rado viđen gost u domu Džonsonovih. U Ketrininim dnevničkim zapisima navedeni su brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, oslikano je bujanje jedinstvene, iskrene naklonosti i učvršćivanje bliskog prijateljstva. Takođe, iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj Njujorka i Amerike tog doba“, opis je dela.

Zapisi na stranicama dnevnika, brižjivo ispisanih, kako se navodi u rezenziji dela, na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jedno od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena.

Ulaz na  promociju je slobodan za sve prijatelje knjige, a publika će o samom delu više saznati od autorke Ane Atanasković, koja će govoriti na promociji.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Alison Moyet
Za 1 minut

Love Resurrection

Alison Moyet
Berk & the Virtual Band
Za 5 minuta

Billie Jean

Berk & the Virtual Band
Beloved
Za 10 minuta

Sweet Harmony

Beloved
Kmaro
Za 15 minuta

Femme Like You

Kmaro
Al Green
Za 19 minuta

Let's Stay Together

Al Green

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend