Književnost

Predstavljanje knjige “Moja omiljena tetka” na Filozofskom fakultetu

Razgovor o knjizi "Moja omiljena tetka“, autorke Marije Lazarević održaće se u petak 20. maja od 18 sati na Filozofskom fakultetu (amfiteatar 21). Knjiga govori o preprekama sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, kako arhitektonskim, tako i društvenim, te razgovor ima za cilj p(re)poznavanje, razumevanje i prihvatanje drugih i drugačijih kao korak ka tolerantnijem društvu. Ulaz je slobodan.

O knjizi će pored autorke govoriti i urednici časopisa “Bez limita“ Jelena Jocić, novinarka, Dušan Petrović, doktorand na smeru Srbistika i Jovan Radovanović, dečak koji je i inspirisao nastanak knjige.

“Knjiga “Moja omiljena tetka” govori o dogodovštinama jedne tetke, od drugih drugačije samo po načinu na koji se kreće, uz pomoć invalidskih kolica i dečaka koji odrastajući uz tetku uči da
prepreke ponekada nisu samo fizičke, već i društvene i kako ih prevazići”navode organizatori u pozivu.

Dodaju da je cilj ovog dela, ali i samog razgovora p(re)oznavanje, razumevanje i prihvatanje drugih i drugačijih kao preduslova tolerantnijeg društva.

Kako se navodi u pozivu pored knjige koja ima potrebu da menja sve(s)t postoje i bojanka i društvena igra sa istom tematikom, te svaka generacija uči jednu važnu životnu lekciju na način koji je prilagođen njenom uzrastu, a o kojima će takođe biti reči na događaju.

Događaj organizuje elektronski časopis “Bez limita“ , Filozofskog fakulteta u Nišu. Ulaz je slobodan, a organizatori navode da su dobrodošli svi oni koji žele da menjaju sve(s)t.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 39 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 36 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 32 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 28 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend