Književnost

Predstavljen roman prvenac mladog autora iz Leskovca

U Domu kulture u Vučju, u opštini Leskovac održana je promocija romana "Hotel Ledeni vrh" mladog autora Alekse Kostadinovića.

Na promociji su govorili prof. dr Goran Maksimović i doc. dr Mirjana Bojanić Ćirković sa Filozofskog fakulteta u Nišu kao i rezenzenti Sanja Stevanović i Jelena Jocić.

“Veoma neobičan rukopis. Žanrovski takođe, dosta provokativan. Radi se o horor prozi odnosno jednom specifičnom vidu fanstastike koji je uvjek izazovan za književnu publiku. Bili smo impresionirani činjenicom da jedan student napiše tako neobičan i kvalitetan roman pogotovo što je to njegov prvi rukopis”, kazao je prof. dr Goran Maksimović, urednik.

Aleksa Kostadinović, do skora student niškog Univerziteta, a sada master psiholog roman je počeo da piše još tokom studija. Ideju je dugo nosio u sebi, a onda je rešio i da je zapiše.

“Moja interesovanja oduvek su naginjala ka nečim štrašnim, bilo da je u pitanju neka priča, knjiga ili film. S tim u vezi, često sam se zapitao kako bi, da postoje, izgledala mesta u kojima postoji veoma tanka granica između ovog i onog sveta, i kakav bi život bio u njima? U traganju za tim odgovorom stvorio sam imaginarni grad duhova, Vukograd, a zajedno s njim i veliki broj likova i priča koje su vezane za taj grad,” kaže Aleksa.

Autor otkriva da mu je u građanje likova dosta pomoglo znanje iz psihologije,kao i da je svaki od likova pažljivo osmišljen. On ističe da pored toga što je roman namenjen ljubiteljima horora on ima za cilj da čitaoca podstakne na razmišljanje o ljudima koji boluju od neke mentalne bolesti i u njima probude razumevanje.

Nakon promocije u Vučju, autorovom rodnom mestu, književnu publiku očekuje promocija u Nišu.

Aleksu Kostadinovića smo ugostili u podcastu City Smart radija gde je govorio o svom romanu prvencu.  Ceo razgovor poslušajte OVDE.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Marillion
On Air!

Kayleigh

Marillion
Eros Ramazzotti
Za 1 minut

Cose Della Vita - Can't Stop Thinking of You (Duetto Con Tina Turner)

Eros Ramazzotti
Staple Singers
Za 6 minuta

I'll Take You There (Casino)

Staple Singers
Michael Mcdonald
Za 10 minuta

Reach Out, I'll Be Re

Michael Mcdonald
Angie Stone
Za 13 minuta

Life Story

Angie Stone

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend