Književnost

Promocija knjige Dimitrija Milenkovića „Jezik bogova – Sa pesnicima vekovima“ na Univerzitetu

Promocija knjige "Jezik bogova - Sa pesnicima vekovima" autora Dimitrija Milenkovića održaće se večeras od 18 sati u Velikoj sali Univerziteta.

O knjizi će pored autora govoriti i mr Novica Ranđelović, predsednik UO Udruženja stvaralaca Niša „Car Konstantin“, prof. dr Ljubiša Mitrović, recenzent i prof. dr Nedeljko Bogdanović, recenzent.

„U Jeziku bogova naš poznati književnik i pomni istraživač svetskog i srpskog duhovnog blaga spliće i raspliće specifičnu sagu o poetskom stvaralaštvu od tzv. prvobitne poezije, sumerske, vavilonske, antičke – sve do današnjih dana. U njoj je utkano skoro 38 vekova u kojima je nastajala, nestajala i ponovo otkrivana riznica pre svega duhovne poezije… „, piše u rezenziji, prof. dr Ljubiše Mitrovića.

Dimitrije Milenković, rođen je 26. oktobra 1935. godine, književnik iz Niša. Objavljuje poeziju, priče i eseje od 1953. godine. Prevođen na više svetskih jezika i zastupljen u brojnim antologijama mnogih zemalja Evrope. Ostavio je veliki trag u kulturi grada Niša. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Organizatori promocije su Udruženje stvaralaca Niša „Car Konstantin“ i Studentski kulturni centar Niš. Ulaz je slobodan, a program će upotpuniti glumci Akademskog pozorišta SKC.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Slash With Marta Sanchez
Za 2 minuta

Obsession

Slash With Marta Sanchez
Bobby Mcferrin
Za 6 minuta

Don't Worry Be Happy

Bobby Mcferrin
Simple Minds
Za 10 minuta

Human Traffic

Simple Minds
Metronomy X Jessica Winter
Za 14 minuta

I Lost My Mind

Metronomy X Jessica Winter
Glennis Grace
Za 18 minuta

Careless Whisper

Glennis Grace

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend