Književnost

Promocija knjige “Istina je laž” Nenada Jašarevića, večeras u Oficirskom domu

Promocija knjige "Istina je laž“ autora Nenada Jašarevića, održaće se večeras od 18h u Oficrskom domu.

Nenad Jašarević rođen je 1959. godine u Nišu, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Srbiji i Filozofskom fakultetu u Rumuniji. Ujedno je profesor romologije i lingvistike.

Foto: organizatori

Radio je kao saradnik predsednika Flamanskog Parlamenta Jefslexa, braneći interes Roma na poljima integracije, emancipacije, edukacije, i socio-ekonomskim pitanjima. Bio je član komisije za ljudcka prava u organizaciji ,”Humanrights”, kao večiti borac za inkluziju Roma i Romkinja na celom balkanu.

Pored autora na promociji govori i Milorad Popović predsednik OCD-a “Romska inicijativa za održivi razvoj“ osnivač Nacionalnog tima Roma Srbije, generalni sekretar Romskog sportskog saveza Evrope, fudbalski trener, aktivista, volonter i dugogodišnji radio voditelj.

Popović će govoriti o dosadašnjem radu organizacije, ali i  uspesima Nacionalnog tima Roma Srbije, kao i o predstojećem putu u Vatikan, gde će ih primiti Njegova Svetost Papa Frančesko. On će  predstaviti Alijansu protiv diskriminacije Roma Srbije i program koji se sprovodi u saradnji sa nemačkim GIZ-om.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Send this to a friend