Književnost

Promocija knjige “Kako sam autostopom stigao do Ginisa” u subotu u Niškoj Banji

Foto: privatna arhiva
Promocija knjige "Kako sam autostopom stigao do Ginisa", autora Dragana Aranđelovića Arčija biće održana u subotu od 19h na centranom šetalištu u Niškoj Banji. Na promociji govore autor Dragan Aranđelović Arči, kao i gosti: prof. dr Vesna Anđelković, Filozofski fakultet u Nišu i Vladan Vanja Stanojević, pisac i rok hroničar.

Dragan Aranđelović Arči, Nišlija je poznat po svojoj radnji Happy House, ali i po tome što se pola veka bavio stopiranjem. Iz te ljubavi nastala je i knjiga “Kako sam autostopom stigao do Ginisa”. Kada je o knjizi reč, Aranđelović kaže da ona opisuje deo njegovih putovanja: prenosi emocije, dogodovštine, sve ono što se događalo od tačke A do tačke B, naveo je.

Za City Smart radio Arči je kazao da je stopiranje filozofija života koja se teško može dočarati knjigom. On je ipak pokušao da to učini i da podstakne mlade da krenu njegovim stopama.

Aranđelović je sa stopiranjem počeo pre ravno 50 godina. Bila je to 1971. godina. Kako nam je objašnjava, tih godina je to bilo popularno, interesantno i avanturistički. Bilo je to obeležje jedne generacije koja je tako putovala sa jednog na drugi kraj zemlje ili Evrope. Prvo putovanje autostopom bilo je do Beograda na koncert grupe “Džetro tal”.

Putovanja su nastavila da se nižu, a jedno je bilo sudbonosno. Naime, Arči je sa kumom putovao do Holandije. U Nemačkoj su stopirali a stao im je ni manje ni više nego Diter Veš. Taj čovek je kasnije postao rekorder po broju primljenih i prevezenih stopera.

Prva  promocija održana je u Nišu 1. jula u dvorištu Banovine, dok će u Niškoj Banji biti održana u okviru Velikog letnjeg festivala. Knjigu je izdao Deli prostor. Novac za objavljivanje  prikupljen je kroz uspešnu kampanju u kojoj su zainteresovani građani i firme donirali novčana sredstva. Podršku ovoj inicijativi pružila je i Lokalna fondacija Niš.

Posetioci će na promociji moći da upoznaju autora, kupe knjigu i uživaju u pratećem muzičkom programu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend