Književnost

Promocija knjige “Prvi srpski tajkun” Aleksandra Gajovića večeras u Pozorištu

Foto: Arhiva City Smart
Promocija knjige "Prvi srpski tajkun" Aleksandra Gajovića održaće se večeras od 18 sati u Gornjem foajeu Narodnog pozorišta. Na promociji će pored autora govoriti i Tanja Gajović, urednik i novinar Prvog programa Radio Beograda.

“Prvi srpski tajkun je uzbudljiv politički triler koji se lako čita. Događaji u knjizi su istiniti ali su imena likova izmišljena. Roman govori o periodu u SFRJ kojeg se mnogi sećaju  kao “dobra stara vremena“ ali je veliko pitanje za koga su ona bila dobra”, kazao je autor o romanu, a navodi se u opisu dela na sajtu UNS-a.

Knjiga je napisana na osnovu dnevnika koji je vodio prvi srpski tajkun, a koji se nalazio u posedu Gajovićevog oca.  Prema rečima autora knjiga je svojevrsna posveta njegovom ocu koji je radio u obezbeđenju Tita, a nakon položenog pravosudnog ispita se zaposlio kao advokat.

“Glavni junak je prvi srpski tajkun koji je u SFRJ osuđen za ekonomsko podrivanje zemlje, za šta je bila predviđena smrtna kazna. Na kraju je osuđen na 20 godina, a zbog narušenog zdravlja pušten posle četiri godine odslužene zatvorske kazne”, navodi se.

Aleksandar Gajović je novinar u penziji. Radio je u Politici ekspres, bio je glavni i odgovorni urednik časopisa Pop-rok, Sveta kompjutera. Bio je pomoćnik glavnog i odgovornog urednika RTV Politika.

Kao autor, scenarista i voditelj radio na Trećem kanalu RTS-a, Prvom programu RTS-a, zatim i Yu-info kanalu. Bio je glavni i odgovorni urednik Ilustrovane politike.

Nekadašnji je državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 32 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend