Književnost

Promocija knjige “Stara groblja i spomen-grobnice” u Niškom kulturnom centru

Foto: Niški kulturni centar
Promocija knjige "Stara groblja i spomen - grobnice" održaće se u Maloj sali Niškog kulturnog centra večeras od 18č. Na promociji govore priređivači dela Živojin Stanisavljević, Milan Dimitrijević i Dragan Vidojković.

Ljubiša Sokolović je u recenziji zapisao da su grobovi, spomenici i spomen-obeležja  nosioci istorijskog kolektivnog sećanja na ljude i događaje koji kao takvi uspostavljaju kontinuitet između prošlosti i sadašnjosti.

Foto: Udruženje stvaralaca Niša

“Poštovanje prema spomenicima je, zapravo, poštovanje prema časnim precima, ljudima i događajima čije vrednosti mi i danas baštinimo. Pored informacija o starim grobljima i spomen grobnicama, priređivači nam daju i informacije o spomen-obeležjima i stratištima, o antičkim nekropolama, pravilima o grobljima, ostvarenim i neostvarenim urbanističkim planovima i umetničkim vrednostima spomenika”, piše Soković.

Pored priređivača-autora knjige, na promociji učestvuju i Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula, Novica Ranđelović, predsednik Upravnog odbora Udruženja stvaralaca Niša i recezent knjige, novinar i publicista Sokolović.

Publika će iste večeri imati priliku da vidi dokumentarni film “Priče zaboravljenih grobova”, autora Dragana Žike Stojanovića.

Ulaz je slobodan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 10 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 7 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 59 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend