Književnost

Promocija novog romana Aleksandra Tešića u Univerzitetskoj biblioteci

Promocija romana "Kosingas: buđenje Svarogovo“, pisca Aleksandra Tešića održaće se u utorak 18. januara u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke "Nikola Tesla" od 18h.

Ljubitelji epske fanstastike će na promociji moći da saznaju šta donosi pretposlednji deo serijala  “Kosingas”, po kome je Tešić najpoznatiji čitalačkoj publici.

Kroz čitav serijal čitalac pomno prati putešestvije i iskušenja kroz koja prolaze glavni likovi: monah i vitez Reda Zmaja Gavrilo koji nosi i titulu kosingasa, kao prvog među jednakim vitezovima i Kraljević Marko, kao Ratnik iz Proročanstva i budući kosingas. Nihov glasni protivnik je Hromi Daba, otelotvorenje starog boga Dajboga, sa kojim će se putevi junaka ukrstiti i u ovom nastavku.

Inače prva knjiga  serijala objavljena je 2008. godine kao roman prvenac Aleksandra Tešića, a prevedena je na engleski jezik i urađen je strip zasnovan na njoj.

Autor je  trilogije “Miloš Obilić” koja se sastoji od naslova “Zmaj i Ždral”, “Koplje Svetog Georgija” i “Vitez zatočnik”, kao i dela “Gorolom”.

Aleksandar Tešić rođen je u Čačku, 5. marta 1961. godine. Detinjstvo je proveo u inostranstvu, gde je i počeo da piše. Studirao je prava. Zaposlen je u RTS-u kao prevodilac. Godinama je putovao po Srbiji i planinario, nesvesno sakupljajući građu za “Kosingas”. Živi i radi u Beogradu.

Organizatori napomiju da se promocija održava uz poštovanje svih epidemioloških mera, a ulaz je slobodan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 23 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 19 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend