Književnost

Promocija romana “Zidanje ambisa” Branislava Jankovića večeras u Biblioteci

Foto: arhiva City Smart
Istorijska drama niškog pisca Branislava Jankovića "Zidanje ambisa" publici će biti predstavljena u prostorijama Narodne biblioteke "Stevan Sremac" večeras od 19 sati. Program će voditi književnik i novinar Velibor Petković.

U centru samog romana je početak zidanja manastira Visoki Dečani, zadužbine Stefana III Nemanjića, kasnije Dečanskog, a čitalac o istorijskim prilikama saznaje od glavnih pripovedača fra Vita, bunardžije Vidoja i Srđa sa Hilandara.

Foto: Narodna bibloteka “Stevan Sremac”

“Dok se smenjuju glasovi trojice junaka – glavnog neimara franjevca Vite Kotoranina, mladog klesara Srđa iz Hilandara i paganina bunardžije Vidoja – senka nečeg strašnog nadviće se nad kamenim zidovima tek započete Crkve Svetog Spasa, senka bolesti protiv koje nema dobrog oružja. Trojica junaka kreću na strašnog neprijatelja – da pobede ili da nestanu. U tome će im pomoći čudni, slepi prosjak i jedna pesma. A pre svega zavet njihovog prijateljstva”, navodi se u opisu romana.

Inače, Branislav Janković rođen je 1969. godine u Nišu. Branislav Janković rođen je 1969. godine u Nišu. Godinama se bavi novinarstvom. Objavio je velikki broj romana : “O vukovima i senkama“, “Suze Svetog Nikole“, “Vetrovi zla“ , “Peta žica“ , “Gvozdeni oblaci” i druge, kao i zbirku priča “Bezimeni“.

Jankovićev najtiražniji roman “Suze Svetog Nikole”  deo je izborne lektire u nekim srednjim školam, a autor je poznat i po serijalu o raspopu i istražitelju, Jevremu Utviću.

Ulaz na promociju romana je slobodan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 30 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 27 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 23 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 19 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend