Književnost

Promocija zbirke “Uspavanka za Grdodrusa” Stane Dinić Skočajić u NKC-u

Foto: NKC
Promocija zbirke pesama "Uspavanka za Grdodrusa", književnice Stane Dinić Skočajić održaće se u četvrtak 12. maja u 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

O knjizi će, pored autorke, govoriti i dr Jelena Mladenović, književna kritičarka.

“Zbirka pesama ꜥUspavanka za Grdodrusaꜥ tematski se odnosi na strahove prisutne u životima svih nas, od ranog detinjstva pa do duboke starosti, izražene kroz čarobne stihove istaknute pesnikinje”, navode iz Niškog kulturnog centra u opisu ove zbirke.

Poetska zbirka je iz štampe izašla prošle godine, a ljubitelji pisane i izgovorene reči će imati prilike da se upoznaju sa pesmama koje u njoj našle svoj trajni dom.

Stana Dinić Skočajić, srpska je književnica, koja se bavi pisanjem poezije i proze. Rođena je u Strumici, a živi u Nišu i istaknuti je radnik u kulturnoj oblasti grada.

Objavila je sedam pesničkih knjiga, četiri knjige priča, roman i jednu knjigu pesama za decu. Dobitnica je nagrada “Milica Stojadinović Srpkinja“ (za knjigu pesama “Teglice i bubice”) i “Slaviša Nikolin Živković“ (za rukopis priča “I neka mi neko posle kaže”).

Njene pesme i priče zastupljene su u brojim antologijama i prevođene na engleski, ruski, španski, italijanski, poljski, bugarski i makedonski jezik.

Ulaz na promocije knjige je slobodan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 57 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 0 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 8 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 12 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend