Književnost

U nedeljnu nabavku po knjigu

Foto: Pixabay
Ljubitelji pisane reči koji sutra odu u nedeljnu nabavku do pijace "Krive livade" na Bulevaru Nemanjića mogu da se vrate sa knjigom, jer će Niški kulturni centar povodom obeležavanja Svetskog dana knjige sugrađane obradovati štampanim darovima. Akcija podele knjiga počinje u 10 sati.

Najrazličitija izdanja od kapitalnih dela do beletristike biće podeljena sugrađanima, a darodavci nisu zaboravili ni pijačne prodavce ni njihove kupce, te će svi oni koji sutra dođu na pijacu dobiti knjige na dar.

„Niški kulturni centar i JP „Tržnica“ organizuju akciju darivanja knjiga dugogodišnjim nakupcima na pijaci „Boško Buha“. Ovom prilikom biće podeljene knjige i vernim kupcima na zelenom i robnom delu pijace, a sve sa ciljem podsticanja građana na čitanje knjiga i negovanja pisane reči“, navode iz Niškog kulturnog centra.

Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se 23. aprila svake godine. Odluka o obeležavanju Svetskog dana knjige i autorskih prava doneta je na Generalnoj konferenciji UNESKO-a održanoj u Parizu 1995. godine jer  je to datum godišnjice rođenja i smrti Vilijama Šekspira, smrti Migela de Servantesa, Inke Garsilaso de la Vege i Žozepa Pla, rođenja Morisa Drjuona, Vladimira Nabokova, Manuela Valeho Mehie.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Rolling Stones
Za 2 minuta

Mess it Up

Rolling Stones
Kylie Minogue & Gloria Gaynor
Za 6 minuta

Can't Stop Writing Songs About You

Kylie Minogue & Gloria Gaynor
Black Eyed Peas
Za 9 minuta

Don't Lie

Black Eyed Peas
Bob Marley & the Wailers
Za 12 minuta

Buffalo Soldier

Bob Marley & the Wailers
Supertramp
Za 16 minuta

The Logical Song

Supertramp

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend