Književnost

U užem izboru za nagradu “Maleni cvet” osmoro autora

Prošlogodišnji dobitnici nagrade Aleksandra Jovanović i Srđan Tešin Foto: NKC
U užem izboru za nagradu "Maleni cvet" koja se dodeljuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu u 2021. godini našlo se osam knjiga, saopštili su iz Niškog kulturnog centra. Ime dobitnika biće poznato 27. aprila.

Žiri u sastavu: Dr Dušica Potić (Beograd), profesor književnosti za decu i književni kritičar, Dejan Aleksić (Kraljevo), pesnik i urednik, i Dragana Pešić Glavašević (Niš), profesor književnosti i bibliotekar formirao je uži izbor u kome su našla osam dela.

U užem izboru za nagradu su: Zlatko Vasić, “Šušššti Ševar”, Duško Domanović “Pesme za naj-velike”, Rastislav Durman “Barbara, Kata i dva čuda jedna”, Violeta Jović “Bajka o čovečici: Desanka Maksimović”, Milka Knežević-Ivašković, “Tarakan”, Olivera Nedeljković, “Uspavanka za mesec”,  Biljana Stanisavljević “Žarko Bubamarko i Jovo Čulić “Junak u tregerima”.

Ime dobirnika nagrade biće poznato 27. aprila, a svečano uručenje nagrade biće organizovano tokom maja meseca.

Podsetimo, nagrada “Maleni cvet” ustanovio je  Grad Niš od 2015. godine u cilju promocije stvaralaštva za decu i mlade. Nagradu relizuje Niški kulturni centra, a  sastoji se od povelje i novčanog iznosa.

Dosadašnji dobitnici nagrade su Peđa Trajković, Gordana Maletić, Rade Tanasijević, Sonja Ćirić, Dejan Aleksić,  Srđan Tešin i Aleksandra Jovanović.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 41 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 38 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 34 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 30 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend