Književnost

Zbirka priča “Svedok svojih opomena” Dušana Stojmenovića pred niškom publikom

Foto: Pixabay
Promocija zbirke priča "Svedok svojih opomena" autora Dušana Stojmenovića održaće se večeras od 19 sati u prostorijama kluba "Labeerint".

O knjizi će pored autora govoriti i Dragan Ognjanović, pisac i direktor Narodne biblioteke “Rade Drainac” u Prokuplju, doc. dr Mirjana Bojanić Ćirković profesorka na Filozofskom fakultetu u Nišu i članica uredništva književnog časopisa “Bez limita” Filozofskog fakulteta, kao i  Dejan Sklizović, urednik portala Autostoperski vodič kroz fanstastiku.

Foto: plakat

Čitalačka publika će večeras imati priliku da se budoko zagleda u bezdan života i stranicu za stranicom, priču za pričom, od kojih je svaka drugačija, a opet u neku ruku autoru svojstvena, dopre do onog o čemu se ne usuđuje da na glas razmišlja.

“Zbirka ‘Svedok svojih opomena’ istražuje bezdan života, sugerišući nam puteve nalaženja svoje okuke na kojoj možemo zastati kako bismo bezdan učinili punijim. Kroz žanrovski i tematsko-motivski različite priče, i autor i čitalac do istog ušća (zaključka): u život se treba zagledati; smejati se i plakati (…) Život treba sobom posvedočiti”, napisala je u rezenciji Mirjana Bojanić Ćirković.

Dušan Stojmenović rođen je u Smederevskoj Palanci 1980. godine., ali je veći deo života proveo u Nišu gde i danas živi. Diplomirao je sociologiju, a masterirao na pedagogogiji na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu.  Autor je brojnih priča, od kojih su sem u zbirci mnoge našle dom u renominarim književnim časopisima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 13 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 9 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 6 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 2 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend