Kultura

Koncert za rodbinu i prijatelje

Koncertna promocija albuma „Kad otvorim oči“, grupe Vizantia održana je prvi put u klubu SKC-a na pravnom fakultetu, iako je album izdat još u maju prošle godine.

 

Prijatna, sedeća atmosfera na pravnom, a na bini Vizantia. Počinju pesmom „Da me sunce pogleda“, nakon koje se frontmen benda, Miloš Aranđelović, zahvaljuje publici na prisustvu. Ta publika se, kako smo saznali od Miloša, sastoji mahom od prijatelja i rodbine jer bend nije hteo da ovaj koncert bude „zamaranje“, već da ima neku intimnu atmosferu, tako da i nije mnogo reklamiran.

Elem, u nastavku događaja su Miloš i kompanija vodili publiku kroz ljubavne melodije svog albuma… Cile je solirao na gitari, Desko je solirao na bubnju, Darko je sve podvlačio bas gitarom. Publika se njiše… Publika uživa… Tonovi ovog, ne baš sasvim određenog, žanra, uspeli su da izmame i studentkinju iz čitaonice obližnjeg studentskog doma… i to usred ispitnog roka.

Nakon i ostalih pesama sa albuma, poput naslovne numere „Kad otvorim oči“, ili pesme „ „Ja želim samo nju“, bend izvodi i „Ovaj grad“ koja će se naći na sledećem maxi singlu.

Tada je završen nastup Vizantie, ali ne i šou. Naime, posle njih, na binu stupa Milošev drugi bend – Kana. To je bend kojim se, kako sam Miloš kaže, zarađuju sredstva koja Vizantia troši. Oni malo ubrzavaju tempo izvodeći svetski poznate pop-rock numere.

Album „Kad otvorim oči“ izašao je 23. maja 2010. godine, a grupa je nastala još 2008. Pevač, i glavni i odgovorni krivac za nastajanje benda, kaže da je zadovoljan prolaznošću albuma. Interesenata za njihov rad ima dosta u Beogradu, ali i u Finskoj i Norveškoj, dokle je dospelo stvaralaštvo Vizantie. Sprema se novi singl koji će se raditi sa PGP-om.

Cilj ove grupe je da širi ljubav i da vrati mlade na koncerte, kao što je to bilo nekada, odnosno da ih odvrati od boravljenja po diskotekama i klubovima.

O Vizantii možete čitati, ali ih i slušati na adresi: www.myspace.com/vizantia

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paolo Nutini
On Air!

Let Me Down Easy

Paolo Nutini
Neville Brothers
Za 2 minuta

Hold on, I'm Coming

Neville Brothers
Arctic Monkeys
Za 6 minuta

Do I Wanna Know

Arctic Monkeys
Iggy Pop
Za 10 minuta

Starry Night

Iggy Pop
Saint Motel
Za 14 minuta

Benny Goodman

Saint Motel

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend