Kultura

Kornjača i zec ponovo u Lutkarskom pozorištu

Foto: Pozorište lutaka
U nedelju, 28. februara od 11:30 časova, na matičnoj sceni Lutkarskog pozorišta biće izvedena predstava "Kornjača i Zec" u režiji Davida Alića.

Sem i Džim su poslednji predstavnici svojih porodica u hiljadugodišnjoj raspravi o tome ko je brži, zečevi ili kornjače. Obojica tako nadmeni i ponositi, nalaze se jednog dana na proplanku šume.  Cilj im je da jednom za svagda trkanjem rešili ko je brži. Kada se trka, u kojoj obojica pobeđuju, završi, shvataju sav besmisao njihove rasprave. Tada uviđaju da su prijateljstvo i sloga mnogo bitniji od ikakve trke.

Pred premijeru ove predstave, koja se održala u novembru prošle godine, reditelj David Alić komentarisao je zbog čega je ova predstava posebna. Rekao je da su predstavu počeli da rade po motivima Ezopove basne. Međutim, priču su hteli da ispričaju na malo drugačiji način – bez kornjača i zečeva.

“Uzeli smo za primer dve porodice koje su u sukobu već hiljadama godina i svađaju se ko je brži – kornjače ili zečevi. Na kraju su došli do toga da je sva ta trka besmislena. Da se jurca za nečim, a nemamo pojma za čim se jurca. To možemo da povežemo i sa epidemiološkom situacijom, koja kao da nam je rekla: usporite, stanite!”, izjavio je tada Alić.

Uloge u predstavi “Kornjača i zec” igraju Toma Bibić i Dejan Gocić. Predstava će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 9 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 6 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 2 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 58 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend