Kultura

Kulturom do promene svesti, humanitarna predstava za pomoć osobama sa autizmom

U želji da skrenu pažnju na osobe sa autizmom, a istovremeno učine dobro delo, Rortarakt klub je u saradnji sa "Scenom u trenu" došao na ideju da organizuje humanitarnu predstavu koja će se održati 8. juna od 20 č. u Narodnom pozorištu. Cena ulaznice je 500 dinara, a sav prihod namenjen je Udruženju Dan.

Humana ideja i želja da doprinesu zajednici povezala je tri udruženja sa različitim interesovanjima da krenu sa planiranjem jednog kulturnog događaja.

„Ideja za predstavu javila se prilično spontano, družeći se sa glumcima Scene u trenu. Kroz šalu i razgovore došlo je do uspešne zajedničke saradnje. Zajedničkim radom na razradi, veoma brzo dogovorili smo se da predstava koju realizujemo bude humanitarnog karaktera“ priča Jana Mitrovska iz Rotarkt kluba Niš – Centar.

Jana dalje objašnjava da su time želeli da skrenu pažnju na osobe sa autizmom, ali i drugim razvojnim poremećajima.

„Prepoznali smo da kao mala grupa aktivnih pojedinaca možemo pomoći Udruženju Dan, i time širu javnost upoznati sa misijom ovog udruženja. Udruženje Dan je jedno od malobrojnih na teritoriji Južne Srbije koje se bavi edukacijom i integracijom u društvo dece i osoba sa autizmom i drugim razvojnim poteškoćama i invaliditetima“, kaže sagovornica.

Inače reč je o predstavi koja ne nalikuje ni jednoj drugoj jer se radi o teatru improvizacije. U ovoj predstavi nema reditelja, scenariste niti podele likova, a na samu radnju u velikoj meri utiče publika, pa je  svako novo izvođenje izazov za sebe.

Karte za „Scenu u trenu“ mogu se  kupiti u kafiću Hush- Hush ( Generala Tranijea 18 a) i prodavnici Dekoracija by Jovanović (Obrenovićeva bb).

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Send this to a friend