Kultura

Leto u duhu avanture: besplatne radionice za mališane u Istorijskom arhivu

Foto: Vikipedija
Istorijski arhiv u Nišu tokom jula i avgusta organizuje besplatne radionice za decu uzrasta od 7 do 11 godina. Radionice se održavaju četvrtkom u prostorijama Arhiva u terminu od 11 do 12h. Prva radionica je zakazana za 22. jul.

Istorijski arhiv u Nišu tokom leta otvara vrata za  mališane koji vole istoriju, sanjaju o uzbudljivim avanturama i vični su rešavanju zagonetki.

“Da li ste spremni da krenete u istraživanje arhivskog blaga i otkrijete šta se sve skriva u našim depoima?”, pitaju iz Arhiva i pozivaju mališane da im se pridruže u letnjoj avanturi.

Foto: Istorijski arhiv u Nišu

Tokom leta će biti organizovane četiri radionice. Radionice se održavaju četvrtkom u zgradi Istrijskog arhiva (Tvrđava bb).

Mališani će se na radionicama družiti sa Ninom Stojanović, diplomiranim istoričarkom i arhivistkinjom.  Učešće na radionicama je besplatno, a roditelji koji žele da prijave decu mogu to da učine putem mejla:  arhivakreativa@arhivnis.rs.

Svaka radionice je tematski osmišljena i prilagođena uzrastu polaznika. U julu će biti ogranizovane dve kreativne radionice.

Na prvoj radionici koja je zakazana za četvrtak 22. jul polaznici će imati priliku da zavire u skrivene odaje Arhiva, i naprave sopstveni dokument. Dok će poslednjeg četvrtka u mesecu, 29. jula, praviti porodično stablo i naučiti zbog čega je važno da poznajemo svoju istoriju i korene.

Prva radioica u avgustu će se održati 12. Polaznici će imati priliku da zavire u stare novine i saznaju koje vesti su tada bile aktuelne i šta sve možemo da saznamo iz novina. Te kolikko se stara štampa razlikuje od današnje i po čemu?

Poslednja radionica će biti održana 19. avgusta i na njoj će učiti o prošlosti simbola grada – Niškoj tvrđavi.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 56 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 53 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 50 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 45 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend