Kultura

Leto u duhu avanture: besplatne radionice za mališane u Istorijskom arhivu

Foto: Vikipedija
Istorijski arhiv u Nišu tokom jula i avgusta organizuje besplatne radionice za decu uzrasta od 7 do 11 godina. Radionice se održavaju četvrtkom u prostorijama Arhiva u terminu od 11 do 12h. Prva radionica je zakazana za 22. jul.

Istorijski arhiv u Nišu tokom leta otvara vrata za  mališane koji vole istoriju, sanjaju o uzbudljivim avanturama i vični su rešavanju zagonetki.

“Da li ste spremni da krenete u istraživanje arhivskog blaga i otkrijete šta se sve skriva u našim depoima?”, pitaju iz Arhiva i pozivaju mališane da im se pridruže u letnjoj avanturi.

Foto: Istorijski arhiv u Nišu

Tokom leta će biti organizovane četiri radionice. Radionice se održavaju četvrtkom u zgradi Istrijskog arhiva (Tvrđava bb).

Mališani će se na radionicama družiti sa Ninom Stojanović, diplomiranim istoričarkom i arhivistkinjom.  Učešće na radionicama je besplatno, a roditelji koji žele da prijave decu mogu to da učine putem mejla:  arhivakreativa@arhivnis.rs.

Svaka radionice je tematski osmišljena i prilagođena uzrastu polaznika. U julu će biti ogranizovane dve kreativne radionice.

Na prvoj radionici koja je zakazana za četvrtak 22. jul polaznici će imati priliku da zavire u skrivene odaje Arhiva, i naprave sopstveni dokument. Dok će poslednjeg četvrtka u mesecu, 29. jula, praviti porodično stablo i naučiti zbog čega je važno da poznajemo svoju istoriju i korene.

Prva radioica u avgustu će se održati 12. Polaznici će imati priliku da zavire u stare novine i saznaju koje vesti su tada bile aktuelne i šta sve možemo da saznamo iz novina. Te kolikko se stara štampa razlikuje od današnje i po čemu?

Poslednja radionica će biti održana 19. avgusta i na njoj će učiti o prošlosti simbola grada – Niškoj tvrđavi.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jp Cooper
Za 0 minuta

Holy Water

Jp Cooper
Deadmau5 Ft. Kaskade
Za 5 minuta

I Remember

Deadmau5 Ft. Kaskade
Bryan Ferry
Za 9 minuta

Bete Noir

Bryan Ferry
Elton John
Za 13 minuta

Blue Eyes

Elton John
Michelle Gurevich
Za 16 minuta

Russian Romance

Michelle Gurevich

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend