Kultura

Muzeji i galerije otvaraju vrata za posetioce u okviru manifestacije „Muzeji za 10“

GSLU Fesjsbuk
Manifestaciju "Muzeji za 10" koja se održava u brojnim ustanovama kulture u periodu od 15. do 19. obeležiće izložbe, radionice, kao i likovno-muzički performans. Ulaz je besplatan.

Ljubitelji likovne umetnosti imaće priike da vide nekoliko postavki koje se organizuju u izložbenim prostorima širom Niša. Oni koji žele da zavire u bogatu kolekciju Galerije savremene likovne umetnosti mogu da posete Oficirski dom u kome će biti izložena dela priznatih domaćih i stranih umetnika dobijena na poklon poslednih godina.

Izložbeni prostori u Tvrđavi ugostiće dve izložbe:  “Vatrena stenica” Nevene Popović koju čine kolaži i skulpture biće izložene u Salonu 77, dok će od četvrtka u Paviljonu biti priređena retrospektivna izložba skulptura Nikole Antova.

Galerija ART 55 pripremila je poseban program, te će u toku manifestacije u petak 19. maja od 20h sati biti održan dojalog muzike i umetnosti, u okviru kog će Jokšin Šiljan izvesti performans oslikavanja uz muzičku pratnju i podršku džez muzičara Dejana Ilijića.

Posetioci koji žele da „prošetaju“ gradovima sveta i upoznaju ih kroz stare razglednice i planove, koji su deo privatne kolekcije Z. Čemerikić, mogu da posete Društvo arhitekata Niša i kroz ovu izložbu „otputuju“ u neke drugačije predele, a da se ne pomere s mesta.

Za one koje muči nostalgija tu je jedinstvena izložba uređaja koje je nekada proizvodila Elektronska industrija, a koja svedoči o prošlim vremenima i zlatnom dobu Niša. Muzej industrijske baštine nalazi se u Naučno-tehnološkom parku.

Manifestacija „Muzeji za 10″ se realizuje u 40 gradova Srbije, a tema je “Muzeji, održivost i blagostanje“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Conan Gray
Za 1 minut

Never Ending Song

Conan Gray
Jungle
Za 3 minuta

Talk About it

Jungle
Mgmt
Za 7 minuta

When You Die

Mgmt
Angie Stone
Za 11 minut

I Can`t Eat...

Angie Stone
Dusty Springfield
Za 15 minuta

Spooky

Dusty Springfield

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend