Društvo Kultura

Na licitaciji Lokalne fondacije deset ploča grupe Novembar

Deset ploča grupe Novembar naći će se na prodaji posredstvom Lokalne fondacije Niš. Nešto drugačija od poslednjih licitacija omogućiće građanima da jednu ploču kupe po ceni od 2.000 dinara. Prodaja će se održati u petak, 26. novembra, od 12 sati.

Javni poziv biće objavljen 26. februara u 12 sati na fejsbuk stranici Lokalne fondacije Niš. Album Novembra, koji je objavljen na vinilu, će po ceni od 2.000 dinara moći da dobiju prvih 10 građana koji se tada jave. Novac prikupljen na taj način biće uložen u fond za podršku najboljim idejama građana u Nišu.

Ovaj album objavljen je u sećanje na Gorana Kostića Kostu, osnivača i frontmena Novembra, koji je prerano preminuo 2017. godine. Pored Gorana Kostića, ovo izdanje sadrži numere koje izvode velika imena pank i rok scene. Radi se o Nikoli Vranjkoviću, Peteru Lovšinu iz benda Pankrti, Zoranu Čaliću koji je nastupao za Majke, Nemanji Kojiću Kojotu iz grupe Coyote, Seju Saksonu iz Zabranjenog pušenja, kao i Branku Goluboviću Golubu iz Goblina. Tu su i Petko Slaveykov iz DNC, Silvestar Mrak iz bendova Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života i Vladimir Radusinović Radule, gitarista benda Atheist rap.

Grupa Novembar formirana je početkom devedesetih u Nišu. Snimili su šest albuma i bili jedan od najuticajnijih pank bendova na prostoru bivše Jugoslavije. U leto 2016. Novembar je nastupio na velikom zajedničkom koncertu „5 do 100″ u Nišu. Tom prilikom je grupa Galija obeležila 40 godina rada, Van Gogh 30, a Novembar 25.

Do sada prepoznatljive licitacije Lokalne fondacije Niš trajale su po nekoliko dana. Ideja sa pločama Novembra je da prvih 10 zainteresovanih građana koji se jave na javni poziv mogu da kupe po jednu ploču. Novac prikupljen na licitacijama biće uložen u lokalnu zajednicu. Podrška će biti namenjena najboljim idejama građana u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

Uskoro će biti raspisan prvi konkurs na kojem će za najbolje ideje građana biti opredeljeno prvih 6.000 evra. Do kraja 2021. godine je planirano da Lokalna fondacija Niš podrži lokalne inicijative sa ukupno 30.000 evra. Više informacija možete videti na sajtu Lokalne fondacije.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 19 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 16 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 13 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend