Kultura

Na Međunarodnom studentskom festivalu folklora natupaju ansambli iz Rusije, Severne Makedonije i Srbije

Foto: SKC
Međunarodni studentski festival folklora održaće se 19. i 20. jula na Letnjoj pozornici. Nastupiće ansambli iz Srbije, Severne Makedonije i Rusije, a učesnići će po tradiciji pre koncerata prodefilovati Obrenovićevom ulicom. Defilei su zakazani za 19 sati, dok oba koncerta počinju u 20.30 na Letnjoj pozornici.

Ljubitelji narodne igre uživaće u bogatom kulturnom programu. Na festivalu nastupa sedam ansambala iz tri države.

“Ove godine imali smo desetak prijava, na žalost nisu svi mogli da dođu. Nastupiće ansambl iz Krasnojarska u Rusiji , ansmabl “Mirče Acev“ koji radi pri Univerzitetu u Skoplju, kao i četiri ansambla koji sarađuju sa nama tokom više od 60 godina rada “Ora“, navodi umetnički direktor festivala Zoran Stojanović.

Festival će otvoriti domaćini – Akademski folklorni ansambl “Oro“ SKC-a, a potom će nastupiti ansambli iz Vladičinog Hana, Severne Makedonije, Čačka i Rusije. Drugog dana festivala publici će se predstaviti ansambl  iz Sremske Mitrovice, Novog Sada i Rusije. Po tradiciji festival će zatvoriti niško “Oro“.

“Prethodna godina je bila izuzetno teška za nas folklorce. Jedno vreme nismo imali probe, a kada su one krenule igrali smo sa maskama i vizirima. Radili smo u tim uslovima zato sto smo želeli da budemo spremni za festival i koncerte tokom leta. Radujemo se druženju i izlasku na scenu sa prijateljima iz Severne Makedonije, Rusije i gostima iz Srbije“, kazao je Vladica Janošević, član prvog ansambla AFA “Oro“.

Ulaz je moguć samo uz karte koje se mogu preuzeti besplatno  u prostorijama Studentskog kulturnog centra-a ili na samom ulazu pred početak koncerta. Broj karata je ograničen.

Festival se ove godine održava 14. put za redom. Prošlogodišnji festival je zbog epidemiološke situacije održan onlajn, a gledaoci su nastupe pratili putem Fejsbuk i Jutjub kanala.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bryan Ferry
Za 1 minut

Bete Noir

Bryan Ferry
Elton John
Za 5 minuta

Blue Eyes

Elton John
Michelle Gurevich
Za 8 minuta

Russian Romance

Michelle Gurevich
Kawala
Za 12 minuta

Angry Man

Kawala
Joy Crookes
Za 16 minuta

Feet Don't Fail Me Now

Joy Crookes

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend