Kultura

Narodno pozorište poklanja besplatnu predstavu i muzički kabare

Foto: Narodno pozoriste Nis
Narodno pozorište Niš darivaće svojim sugrađanima besplatnu pozorišnu predstavu i "Muzičko poetski kabare" povodom gradske slave.

Ovih dana Niš obeležava gradsku slavu Sveti car Konstantin i carica Jelena, uz događaje različitog karaktera. Narodno pozorište se takođe priključilo obeležavanju, te će ljubitelji pozorišta moći da besplatno pogledaju predstavu i muzički kabare.

“Povodom gradske slave, Narodno pozorište Niš prirediće dva besplatna događaja za građane Niša- Muzičko poetski kabare na Trgu Kralja Milana 01.juna sa početkom u 20 časova i predstavu ,,Igre u pesku“ na platou ispred Oficirskog doma 03. juna sa početkom u 20 časova”, pozivaju iz pozorišta.

Muzičko poetski kabare na Trgu Kralja Milana izvešće glumci ansambla Narodnog pozorišta Niš, Maja Vukojević Cvetković, Aleksandar Marinković, Stefan Mladenović, a gitaru će svirati Lazar Petrović

“Predstava ,,Igre u pesku“ je duboko emotivna priča o prvoj ljubavi i inicijaciji dvoje dece u svet odraslih. Istovremeno, kroz njihove igre u pesku, intimno i tanano ispričana je priča o njihovim svetovima i životima, koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim”, navode.

Glumci koji igraju u ovoj predstavi su Miloš Cvetković i Maja Banković.

Zainteresovani mogu da posete besplatno oba događaja.

Podsetimo, u utorak 1. juna se obeležavanju gradske slave priključuje i Narodni muzej, koji do 5. juna organizuje izložbu “Medijana – Zadužbina Konstantina Velikog” na Trgu kralja Milana, a na kojem će zatim nastupiti kvartet Niškog simfonijskog orkestra, a 14. juna biti otvorena i Ulica starih zanata. Pozorište lutaka će istog dana sa predstavom “Mala princeza” biti na platou ispred Oficirskog doma.

Obeležavanje slave trajaće do 3. juna,  kada će se održati arhijerejska liturgija  u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, a Vojni orkestar nastupiće u Obrenovićevoj ulici.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Emeli Sande
Za 3 minuta

Shine

Emeli Sande
King Gizzard & the Lizard Wizard
Za 6 minuta

Interior People

King Gizzard & the Lizard Wizard
Honne
Za 10 minuta

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Her
Za 13 minuta

Fight For You

Her
Robert Palmer
Za 17 minuta

Get it on

Robert Palmer

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend