Kultura

Narodno pozorište poklanja besplatnu predstavu i muzički kabare

Foto: Narodno pozoriste Nis
Narodno pozorište Niš darivaće svojim sugrađanima besplatnu pozorišnu predstavu i "Muzičko poetski kabare" povodom gradske slave.

Ovih dana Niš obeležava gradsku slavu Sveti car Konstantin i carica Jelena, uz događaje različitog karaktera. Narodno pozorište se takođe priključilo obeležavanju, te će ljubitelji pozorišta moći da besplatno pogledaju predstavu i muzički kabare.

“Povodom gradske slave, Narodno pozorište Niš prirediće dva besplatna događaja za građane Niša- Muzičko poetski kabare na Trgu Kralja Milana 01.juna sa početkom u 20 časova i predstavu ,,Igre u pesku“ na platou ispred Oficirskog doma 03. juna sa početkom u 20 časova”, pozivaju iz pozorišta.

Muzičko poetski kabare na Trgu Kralja Milana izvešće glumci ansambla Narodnog pozorišta Niš, Maja Vukojević Cvetković, Aleksandar Marinković, Stefan Mladenović, a gitaru će svirati Lazar Petrović

“Predstava ,,Igre u pesku“ je duboko emotivna priča o prvoj ljubavi i inicijaciji dvoje dece u svet odraslih. Istovremeno, kroz njihove igre u pesku, intimno i tanano ispričana je priča o njihovim svetovima i životima, koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim”, navode.

Glumci koji igraju u ovoj predstavi su Miloš Cvetković i Maja Banković.

Zainteresovani mogu da posete besplatno oba događaja.

Podsetimo, u utorak 1. juna se obeležavanju gradske slave priključuje i Narodni muzej, koji do 5. juna organizuje izložbu “Medijana – Zadužbina Konstantina Velikog” na Trgu kralja Milana, a na kojem će zatim nastupiti kvartet Niškog simfonijskog orkestra, a 14. juna biti otvorena i Ulica starih zanata. Pozorište lutaka će istog dana sa predstavom “Mala princeza” biti na platou ispred Oficirskog doma.

Obeležavanje slave trajaće do 3. juna,  kada će se održati arhijerejska liturgija  u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, a Vojni orkestar nastupiće u Obrenovićevoj ulici.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 11 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 8 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za -0 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend