Kultura

Niška premijera dokumentarnog filma “Žurnal o Želimiru Žilniku” u NKC-u

Foto: NKC
Dokumentarni film "Žurnal o Želimiru Žilniku" biće prikazan u ponedeljak 30. maja od 20 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Ovo ostvarenje predstavlja svojevrsno putovanje kroz poluvekovnu filmografiju reditelja Ž. Žilnika, ali i putovanje kroz istoriju Jugoslavije.

Dokumentarac o Želimiru Žilniku – filmskom scenaristi i reditelju iz Niša rođenom u nacističkom logoru Crveni krst, režirao je Janko Baljak koji će se biti gost niške premijere.

“Road movie dokumentarac kroz poluvekovnu filmografiju Želimira Žilnika. Ali i putovanje kroz istoriju Jugoslavije, zemlje koje više nema. Specifičnim stilom dokudrame, koji je godinama gradio, Žilnik je snimajući niskobudžetne filmove decenijama uspeo da ostane angažovan i hrabar, ali iznad svega slobodan “, navode organizatori u pozivu

“Žurnal  Želimiru Žilniku” koji će niška publika imati priliku da pogleda dobio je nagrada za najbolji dokumentarni film preko 50 minuta na 69. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma. Ulaz na projekciju je slobodan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za -0 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 57 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 53 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 49 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend