Kultura

Objekti Narodnog muzeja sutra besplatno otvoreni za posetioce

Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma u utorak 28. septembra objekti Narodnog muzeja biće otvoreni za domaće posetioce. Ulaz je bespatan, a nošenje maski obavezno.

“Narodni muzej Niš se i ove godine priključuje  proslavi Svetskog dana turizma u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističkom organizacijom Niša i Udruženjem turističkih vodiča Niša. Kako se ove godine taj dan pada u ponedeljak, koji je neradan dan za muzeje, vrata muzeja biće otvorena besplatno za sve domaće posetioce”, navode iz Narodnog muzeja.

Nišlije će imati priliku da posete Ćele kulu, Arheološku salu, Memorijalni kompleks 12. februar, Sinagogu i Memorijalnu postavku Sremac/Miljković, sem arheološkog nalazišta Medijana koje je godina zatvoreno za posetioce zbog rekonstrukcije.

Svi objekti Narodnog muzeja radiće prema regularnom vremenu od utorka do nedelje. Iz muzeja podsećaju da je nošenje maski prilikom obilaska obavezno.

Pored besplatne posete objektima Narodnog muzeja posetioci će imati priliku da obiđu i Nišvil dzež muzej u Tvrđavi danas i sutra.

Svetska turistička organizacija je 1979. godine ustanovila 27. septembar kao Svetski dan turizma, jer je na taj dan 1970. godine u Meksiku usvojen statut te organizacije.

Ovaj dan se obeležava sa ciljem razvijanja svesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti.

Ovogodišnja poruka Svetskog dana turizma, koji u svojoj osnovi ima ideju jačanja svesti o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrednosti turizma i doprinosu koji ovaj sektor daje održivom razvoju, glasi “Ljudska želja za putovanjem i istraživanjem je univerzalna, zato turizam mora biti otvoren da svako može da uživa“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Shivaree
On Air!

Goodnight Moon

Shivaree
Santana
Za 4 minuta

While My Guitar Gently Weeps

Santana
Dan Croll
Za 7 minuta

On Top

Dan Croll
Lp
Za 11 minut

Angels

Lp
Kylie Minogue And Years & Years
Za 14 minuta

A Second to Midnight

Kylie Minogue And Years & Years

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend