Hronika Kultura

Oproštaj od Miroslava Miše Jovića – dobrog duha niške kulture

Danas je Niš osiromašio za još jednog jedinstvenog čoveka, Miroslava Mišu Jovića. Miša je preminuo danas u 61. godini u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. I nema poštovalaca kulture i umetnosti koje ta vest nije danas porazila.

Blage, umetničke prirode, gospodskog ponašanja, Miša je nenametljivo ostavljao svoj trag u svemu čime se bavio.

Pamtiće ga Nišlije kao vrsnog muzičara, člana „Groša“, pamtiće ga i kao umetničkog direktora Akademskog kulturno umetničkog društva SKC-a a potom i kao veoma predanog dugogodišnjeg direktora Studentskog kulturnog centra.  Posle odlaska sa tog mesta, Miša je hrabro otpočeo još jednu lepu poslovnu priču. Oprobao se u samostalnom izdavaštvu kao osnivač izdavačke kuće „Svici“.

Pamtiće ga Nišlije sa mnogo ljubavi i kao divnog porodičnog čoveka, supruga pesnikinje Violete i oca dvoje dece. Oprašta se danas Niš od Miše Jovića, brojnim porukama tuge,  poštovanja i ljubavi na društvenim mrežama. 

Opraštamo se i mi sa City SMART radija i pamtićemo ga kao ljubaznog i kulturnog, besprekornog sagovornika, uvek prijateljski nastrojenog i dostupnog za razgovor. Njegovo ime u kulturi grada i u našem srcu i sećanju ostaće uvek zapisano zlatnim slovima poštovanja.

Miroslav Miša Jović, rođen je u Skoplju, 4.avgusta 1960. Osnovnu školu i gimnaziju Stevan Sremac završio je u Nišu a potom je završio i Stomatologiju na Medicinskom fakultetu u Nišu. Od 1988.bavio se muzikom kao član proslavljenog starogradskog orkestra „Groš“.

U periodu od 2000. do 2016.godine radio je  u Studentskom kulturnom centru, najpre kao umetnički direktor Akademskog kulturno umetničkog društva SKC-a a potom i kao najverovatnije najuspešniji i najposvećeniji direktor SKC-a. Nemoguće je nabrojati sve manifestacije kojima je u tom periodu, SKC obogatio kulturni položaj i kulturnu scenu grada. Nakon toga, Miša Jović je osnovao izdavačku kuću „Svici“.

Iza sebe, Miroslav Miša Jović je ostavio suprugu Violetu i dvoje dece.

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Rabbitt
Za 3 minuta

Locomotive Breath

Rabbitt
Tom Jones
Za 7 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones
Tunel
Za 10 minuta

Volim Sax

Tunel
Galija
Za 17 minuta

Burna Pijana Noc

Galija
Peter Gabriel
Za 21 minut

Sledge Hammer

Peter Gabriel

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend