Kultura

Otkazana premijera predstave ,,Gde smo ono stali“

Premijera predstave ,,Gde smo ono stali", u režiji Nenada Todorića, koja je trebalo da se održi, 17. marta, otkazana je zbog novih epidemioloških mera. O naknadnom terminu predstave javnost će biti blagovremeno obaveštena. Kupljene karte važiće za naredno izvođenje.

,,Zbog epidemiološke situacije i novih mera za suzbijanje koronavirusa, sutrašnja premijera predstave ,,Gde smo ono stali“ se otkazuje i odlaže. O naknadnom terminu predstave javnost će biti blagovemeno obaveštena“, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Komad je rađen po autorskom tekstu Marjana Todorovića, člana anasambla niškog teatra. Tekst je nastao 2011. godine, a prema rečima autora aktuelna je i danas. Reditelj, Nenad Todorović je o komadu kazao sledeće: ,,interakciji teksta i nas koji ga tumačimo, na neki način i kritikujemo, pregovaramo i komuniciramo s njim je oslikava ono što naše društvo jeste. A to je, tragikomična farsa sa elementima melodrame.“

Ističe  da je ovde ključno pitanje  kad smo ono stali. ,,Pitanje koje nije više aktivno, niko se ni ne seća kada se i zašto u glibu zaglavio naš veseli ringišpil. Ukopao se srpski karusel i još vrti kroz središte zemlje. Dok, ližući karamelisane jabuke, kupujemo karte za sledeću turu. Čekamo zaslađeni svoj red. Idemo pravac krivinom u krug. Samo pravo. Društvo nam je takvo kakvi smo mi. Bez greške i stida. Savršeno manjkavo,“ kazao je  reditelj.

Uloge tumače: Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić, Maja Banković, Katarina Mitić, Zorica Damjanović, Miroljub Nedović, Stefan Mladenović, Natalija Jović i Marko Radojević. Tekst je 2018. bio uvršten među pet najoriginajlnijih tekstova Sretijinog pozorja 2018. u Novom Sadu.  Predstava je trebalo da ima dve premijere i to 17. i 21. marta, a zbog epidemiološke situacije obe su odložene, kao i prva repriza zakazana za 22.3.

Predstava ,,Ana Karenjina“ koja te trebalo da se igra 18. i 19. marta na sceni pozorišta, takođe je otkazana zbog novih mera koje je na današnjoj sednici doneo Krizni štab.  Kupljene karte za otkazane predstave važiće za naredno izvođenje, saopštili su iz Pozorišta. Takođe, karte je moguće vratiti uz povraćaj novca na blagajni Narodnog pozorišta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Mark Morrison
Za 1 minut

Best Friend

Mark Morrison
Marianne Faithfull
Za 5 minuta

Falling Back

Marianne Faithfull
Ben E. King
Za 9 minuta

Stand By Me

Ben E. King
Sarlo Akrobata
Za 12 minuta

Ona Se Budi

Sarlo Akrobata
Buc Kesidi
Za 16 minuta

Curimo Po Asfaltu

Buc Kesidi

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend