Kultura

Ove nedelje dve predstave na repertoaru Pozorišta lutaka

Foto: Pozorište lutaka u Nišu
Nišlije će biti u mogućnosti da do kraja aprila pogledaju dve predstave u Pozorištu lutaka. Jednu izvodi niški ansambl a drugu gostujući iz Zaječara.

U četvrtak 28. aprila u 18.00 sati biće izvedena predstava niškog lutkarskog pozorišta „Trnova ružica“, dok će u petak 29. aprila u 18.00 časova ansambl Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ izvesti predstavu „Lepotica i zver“. U nedelju 1. maja nema predstava.

O predstavama:
Trnova ružica
Na temelju poznate bajke o stogodišnjem snu, uspavanom kraljevstvu  i hrabrom spasiocu, predstava podseća  malu i veliku publiku kako se uz malo truda, rada i upornosti može
doći do željenog cilja. U stalnom preplitanju duhovitih igranih i lutkarskih rešenja deca učestvuju u kreiranju samog događaja na sceni, čime interaktivni proces predstavlja poseban doživljaj.
Predstavu je režirao Vladimir Lazić, a uloge tumače: Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Dejan Gocić, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Lepotica i zver, Foto: Pozorište lutaka

Lepotica i zver
U izvođenju Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“. U produkcijskom i svakom drugom smislu, „Lepotica i zver“ u režiji Željka Hubača je jedna od ambicioznijih predstava scene za decu Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara. Inače, tekst za predstavu napisao je Željko Hubač pre više od dvadeset godina i to je njegov najdugovečniji komad za decu. Prvobitno je pisan za lutkarsko pozorište, imao je praizvedbu 2002. godine u Pozorištu lutaka u Nišu u režiji Zorana Lozačnčića, a potom je i dramska verzija deset godina bila na repertoaru Kruševačkog pozorišta. Željko Hubač je za dramsku verziju teksta „Lepotica i zver“ nagrađen na međunarodnom festivalu „Pozorište zvezdarište“ u Beogradu 2009. godine.

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend