Kultura

Povodom „Dana Srpske u Srbiji“ u Nišu predstava „Kovid ljubav“

U okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", večeras od 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta biće izvedena predstava "Kovid ljubav", rađena po motivima teksta "Neobična pošiljka", autora Luke Đakomocija, Pozorišta Prijedor.

Ove godine se obeležavaju dva važna jubileja: decenija trajanja manifestacije i tri decenije od osnivanja Republike Srpske. Tim povodom, predstavnici delegacije Republike Srpske sastali su sa čelnicima gradske vlasti u Nišu i razgovarali o brojnim apektima međusobne saradnje.

„Mi  volimo da kažemo da u Republici Srpskoj znamo sve o Srbiji, dok je ponekad možda potrebno da Srbiji pokažemo šta to sve Republika Srpska ima i mislim da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu sa predstavom Pozorišta iz Predora“, kazao je Nemanja Kovačević, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju u Republici Srpskoj i podsetio da je baš jedan Nišlija – Ban Svetislav Tisa Milosavljević zaslužan za procvat Banja Luke.

Pozorišni komad „Kovid ljubav“ koji će Nišlije večeras imati prilike pogledaju, režirao je i adaptirao Željko Kasan. Uloge tumače Dean Batoz, Srđan Knjeginjić i Jelena Seksen. Građani koji žele da pogledaju predstavu besplatne karte mogu podići na Blagajni pozorišta.

Podsetimo, Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ pokrenuta je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima predstavi Republika Srpska i njeni potencijali. Osim u Nišu ova manifestacija se obeleževa i u drugim  gradova širom u Srbiji u periodu od 8. do 14. septembra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Maneskin
Za 0 minuta

Own My Mind

Maneskin
Konstrakta
Za 3 minuta

Novo Bolje

Konstrakta
Joy Crookes
Za 6 minuta

Feet Don't Fail Me Now

Joy Crookes
Caro Emerald
Za 10 minuta

Tangled Up

Caro Emerald
Aswad
Za 13 minuta

Shine

Aswad

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend