Pozorište

Ansambl predstave „Kući“ doneo pet nagrada sa festivala u Jagodini

Foto: Akademsko pozorište SKC
Na 12. Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih predstava u Jagodini, ansambl predstave "Kući“ niškog Akademskog pozorišta osvojio je pet nagrada.

Nagrada za nauspešniju žensku ulogu dodeljena je Anđeli Andrijević koja u predstavi tumači lik Tanje Riđe, dok je nagrada za nauspešniju ulogu u muškoj konkurenciji otišla u ruke Igoru Ivanovskom za ulogu Ožiljka.

Mlada glumica Emilija Cvetković koja tumači lik Blinačeta ovojila je nagradu na najbolju epozodnu ulogu, a njena uloga je nedavno bila zapažena i na festivalu u Latkašima gde je takođe nagrađena.

Pored glumačkih u Akademskop pozorište otišle su i nagrade na najbolju kostimografiju i scenografiju, koje su dodeljene Davidu Aliću.

Predstava je rađena po tekstu Ljudmile Razumovske, a u režiji Davida Alića. Komad je premijerno izveden oktobra 2019. godine na Kamernoj sceni Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra u Nišu, a u središtu priče su štićenici doma za
nezbrinutu decu.

Pored nagrađenih glumaca u predstavi  uloge tumače i Petar Ščepihin, Petar Đorđević, Aleksa Stojiljković, Anđelija Mirović, Mario Stević i Nikola Stevanović.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Anastacia
Za 2 minuta

Paid My Dues

Anastacia
Mai Tai
Za 5 minuta

Am I Losing You Forever

Mai Tai
Juanes
Za 11 minut

La Verdad

Juanes
Big Mountain
Za 14 minuta

Baby I Love Your Way

Big Mountain
Denis & Denis
Za 18 minuta

Soba 23

Denis & Denis

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend