Pozorište

„Barbelo o psima i deci“ večeras premijerno u niškom pozorištu

Foto: Andrej Jovanović
Predstava "Barbelo, o psima i deci" Biljane Srbljanović, u režiji Stevana Bodrože, biće premijerno izvedena večeras od 20 sati na sceni Narodnog pozorišta.

Reditelj Stevan Bodroža ističe da tekst obiluje simbolima, koje publika treba da prepozna i pronađe.“Ovaj tekst koji je zbilja višeslojan, osvetljava našu stvarnost iz više uloga. On ima mnogo poruka, ali ona koja je meni bila najbliža u ovom procesu je da se ljubav, nežnost, bliskost mogu pronaći čak i kad ih nema u našem životu u nekom određenom trenutku, čak i kada nam se čini da ih nikada neće biti i da ćemo zaista ostati sami“, smatra Bodroža.

Glumci koji su radili na ovom komadu ističu da je proces bio izuzetno zahtevan, ali ispirativan. „Moju ulogu jedna od onih koji smo kreirali od startu ne znajući kako ćemo da završimo, pošto to nije napisano. Nadam se da smo uspeli da nešto kažemo i publici prenesemo neku poruku“, kaže Marko Pavlovski i dodajaje da glumac nije izvođač radova nego kretivac koji se trudi da pronikne u svaku ulogu, a to je kako kaže bio slučaj i ovoga puta.

Evgenija Stanković koja tumači jednu o uloga ističe da ovaj tekst traži veliki lični angažman, što za glumca predstavlja izazov, ali je zato i zadovoljstvo zbog onoga što na kraju postigne mnogo veće.“Ja sam ta žena koja ulazi u neku porodicu koja se već raspala i kreće svoj život  i ona sama nesigurnai stvara sebi neki novi život, novu porodicu. Mislim da bi svi trebalo da pogledaj,  da se preispitaju koliko smo svi duboko nesrećni i  kako žive“, kaže glumica.

Komad je rađen u koprodukciji Narodnog pozoršta Niš i Narodnog pozorišta Pirot.  Uloge tumače: Milica Filić, Danijela Ivanović, Evgenija Stanković, Aleksandar Aleksić, Aleksandar Radulović, Zoran Živković, Milan Nakov, Aleksandra Stojanović,  Natalija Geleban i Marko Pavlovski.

Cena karte je 700 dinara za parter, a 600 za balkon. Karte su mogu kupiti na blagajni pozorišta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tears For Fears
Za 4 minuta

Sowing the Seeds of Love

Tears For Fears
Depeche Mode
Za 8 minuta

Personal Jesus

Depeche Mode
Vlada Divljan
Za 12 minuta

Nebeska Tema

Vlada Divljan
Piloti
Za 16 minuta

Te Noci Smo Se Potukli Zbog Nje

Piloti
Desireless
Za 21 minut

Voyage Voyage

Desireless

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend