Pozorište

Čarobnjak iz Oza premijerno na sceni Pozorišta lutaka

Foto: Selma
Čarobjak, Doroti, Limeni, Strašilo, Veštica i drugi kultni likovi iz Oza oživeće na sceni Pozorišta lutaka, a mali gledaoci će imati prilike da se sa njima druže u sredu 29. juna od 19: 30 sati kada je i zakazana premijera ovog komada.

Predstava “Čaronjak iz Oza” rađena je po motivima romana F.L. Baumana, u režiji Nebojše Gromilića, a u okviru obeležavanja 64. rođendana Pozorišta lutaka u Nišu. Posebnost ovog komada poredleži u u tome što je rađen u formi mjzikla za decu, te će najmlađa publika pored glume uživati i u igri i pesmi.

“Glumci ovde imaju malo veći zadatak nego u lutkarskim predstavama, a to su koreografije koje moraju da odigraju i pevanje songova koje moraju da proprate tako da smo mi sklopili jedan mjuzikl za decu”, objašnjava reditelj Nebojša Gromilić.

Naslovna uloga Doroti poverena je sedamnaestogodišnjoj Dunji Petković kojoj je to ovo ujedno i prva uloga “Pronašla sam se u ulozi Doroti jer imamo slične osobine, pa mi nije bilo teško da se poistovetim sa njom na sceni”, kaže Dunja i dodaje da je rad na ovom komadu za nju jedno lepo i novo životno iskustvo s obzirom na to da ima svega sedamnaest godina.

Uloga Limenog poverena je Tomi Bibiću koji ističe, da bez obzira na to što njenov lik prema ovoj modernoj bajci, nema srce, ono je ipak ispunjeno jer igra u ovom komadu. “Uvek je divno hodati ciglicama od zute opeke”, kaže glumac i dodaje da je ovu priču zavoleo  još u detinjstvu. “Meni je srce ogromno i puno, iako u predstavi tumačim Limenog koji ga nema”, kaže kroz smeh.

Pored Dunje i Tome, uloge tumače i Srđan Muljković, Davorin Dinić, Jelena Đorđević, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Biljana Radenković. Prva repriza je zakazana za četvrtak 30. jun od 18 sati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 23 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 19 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend