Pozorište

Četiri nagrade za predstavu „Kući“ na festivalu u Kragujevcu

Foto SKC Kragujevac - Marko Dašić
Ansabl predstave „Kući“ Akademskog pozorišta SKC dobio je četiri nagrade na Festivalu amaterskih pozorišta "Kulisa" održanom prošlog vikenda u Kragujevcu.

Treća nagrada za najbolju predstavu u celini, odlukom stručnog žirija festivala pripala je Nišlijama, zbog kako se navodi u obrazloženju predanog i posvećenog dramskog sadržaja i likova, koji su mladi glumci uverljivo dočarali.

„Zbog predanog i posvećenog osvajanja dramskog sadržaja i likova koji, iako možda naizgled bliski godinama izvođača i izvođačica, ipak jesu nesvakidašnji, kao i vremenski, ideolški i socijalno udaljeni od njih, a uprkos težini zadatka, ansambl ove predstave je uspešno ispričao priču i izborio se sa zahtevnim zadacima“, navodi se u obrazloženju žirija.

Nagrada za najbolju ulogu na festivalu pripala je Anđeli Andrijević, za ulogu Tanje Riđe zbog kako se navodi u obrazloženju žirija „autentičnosti i jednostavnosti izraza u izvođenju izuzetno teškog glumačkog zadatka“.

Priznanja za mlade niške glumce stigle su i od žirija učesnika.  Nagradu „Dragomir Bojanić Gidra“ za glumačku bravuru žiri učesnika dodelio je Aleksi Stojiljkoviću za ulogu „Sineta“, dok je Nagradu „Mileva Žikić“ dobila Milica Mitić za ulogu „Blizančeta“.

Podsetimo, oktobra prošle godine na 12. Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih predstava u Jagodini, ansambl predstave „Kući“ niškog Akademskog pozorišta osvojio je pet nagrada.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Al Green
On Air!

Let's Stay Together

Al Green
Bane Lalic & Mvp
Za 3 minuta

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp
Iriefm
Za 6 minuta

Putevi

Iriefm
Robbie Nevil
Za 11 minut

Wot's it to Yai

Robbie Nevil
Wham
Za 14 minuta

A Ray of Sunshine

Wham

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend