Pozorište

Dragana Mićalović zatvara sezonu u niškom pozorištu

Predstava "Ana Karenjina", rađena po istoimenom romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja, a u režiji Irfana Mensura zatvoriće pozorišnu sezonu 2020/2021. izvođenjem na Letnjoj pozornici 29. juna u 21h. Karte se mogu kupiti po ceni od 200 dinara.

Komad koji je obeležio svetsku književnost po prvi put će biti izveden na otvorenom.

„Priča o ljubavi. Zabranjenoj, skandaloznoj, silnoj, neizbežnoj, bezglavoj, strasnoj, bezgraničnoj, životnoj, nerazumnoj, hrabroj, sveprožimajućoj, ludoj, bolnoj, oslobađajućoj, destruktivnoj, fatalnoj… Priča o ljubavi. Ana Karenjina“ navode iz Pozorišta.

O samoj predstavi Irfan Mensur je kazao sledeće: „Kada sam prvi put čitao Anu Karenjinu bio sam učenik prve Niške gimnazije „Stevan Sremac“ i tada nisam ništa razumeo. Kada sam je ponovo pročitao, sada kao odrastao ona je u meni ostavila trag. Pre par godina ponovo sam razmišljao o Ani Karenjinoj, ali sam razmišljao kako se od ovog dela može napraviti pozorište.“

Dodao je da se delo može razumeti na mnogo načina, ali da se on odlučio da predstavi ono uzvišeno-ljubav, jer nam je potrebnija više neko ikada.

Pozorišni komad karakterističan je po tome što je glavna ženska uloga poverena dvema glumicama: Dragani Mićalović i Katarini Arsić, i svaka od njih ga donosi na drugačiji način.

„Moja Ana je željna slobode, a skučena je. Da je mogla da bira srcem nikada ne bi izabrala da povredi ljude oko sebe i na kraju kazni sebe zbog toga. Ja sam nju tako osetila i doživela, kazala je glumica Dragana Mićalović, koja ima tu čast da zatvori sezonu u niškom Narodnom pozorištu.

U ostalim ulogama igraju: Dejan Cicmilović (Karenjin), Stefan Mladenovi(Ljevin), Nađa Nedović Tekinder. (Kiti) Bratislava Milić/Katarina Mitić Pavlović (Doli), Danilo Pertović (Stiva) i Vuk Marinković (Aleksej).

Za pozorišni komad snimljena je i pesma koju izvodi Dragana Mićalović u pratnji Akademskog hora Studentskog kulturnog centra Niš. Muziku je  radio kompozitor Aleksandar Saša Ilić, a tekst Irfan Mensur.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tonino Carotone
Za 0 minuta

Al Vento

Tonino Carotone
Marko Louis I Marcelo
Za 4 minuta

Vatra U Mraku

Marko Louis I Marcelo
Kristali
Za 7 minuta

Sad Se Svega Secam

Kristali
Snuts
Za 10 minuta

Zuckerpunch

Snuts
Muse
Za 12 minuta

Compliance

Muse

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend