Pozorište

Gaga Mićalović kao legendarna Merlin Monro u mjuziklu “Neki to vole vruće”

Foto: Narodno pozorište
Održana je prva proba za mjuzikl ,"Neki to vole vruće“ u režiji prvaka drame Narodnog pozorišta,Aleksandra Marinkovića. Premijera predstave je zakazana za 28. decembar.

“Ovo je vanvremenski film koji svi znaju i ne sumnjam da će i predstava biti takva”, kaže Aleksandar Marinković, reditelj. Na ovom komadu je kako kaže dugo radio, a s obzirom na to da kako kaže ekipu čine profesionalci, ne sumnja da će mjuzikl zadobiti simpatije publike.

Prema rečima reditelja predstava je sastavljena od domaćih, ali i glumaca kojima niško pozorište nije matično. Glavna ženska uloga poverena je Dragani Mićalović, a Marinković ističe da je ju je video u ovoj ulozi, ne samo zbog njenih glumačkih, već i zbog vokalnih sposobnosti.

Glumica kaže da je izazov zaigrati u mjuziklu posebno što će se oprobati u mnogo drugačijoj ulozi u odnosu na one po kojima je publika pamti. Mićalović ističe da je uloga koju igra u ovoj predstavi drugačija od uloge Ane Karenjine, ali da je velika čast igrati ulogu koja je pisana za Merlin Monro.

“S obzirom da je ovo mjuzikl, a da ovo pozorište nije muzičko, smatram da je ovo veliki izazov za sve nas, veliki izazov za pozorište, ali mislim da će ova predstava podići pozorište na jedna viši nivo, kazala je glumica.

Uloge tumače: Dragana Mićalović, Jasminka Hodžić, Aleksandar Marinković, Uroš Milojević, Danilo Petrović, Jovan Krstić, Stefan Mladenović, Bratislava Milić i Maja Dejanović.

Hor čine: Sara Ristić, Stanislava Petrović, Mila Puzić i Stanislava Stamenković.  U orkestru su: Aleksandar Stevanović -klavijature, Predrag Ranković -bas, Goran Savić-džez gitara, Nenad Tančić -bubanj, Filip Stipsić -saksofon, Marjan Cvetanović-truba i Nikola Stanojević -trombon.

“Neki to vole vruće” je komedija  iz 1959. godine sa Merilin Monro u glavnoj ulozi. Američki filmski institut je ovaj film proglasio za najbolju komediju svih vremena. Ovo je jedini film za koji je Monro dobila neku veliku filmsku nagradu – Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.

Premijera mjuzikla je zakazana za 28. decembar.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 56 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 53 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 49 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 45 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend