Pozorište

Glumci Akademskog pozorišta igraju dve humanitarne predstave za Marinin život

Foto: Petar Boronijašević
Pozorišna publika će u nedelju 12. juna u sali Simfonijskog orkestra moći da pogleda dve predstave "Šok prepoznavanja" koja je programu od 19 sati i "Društvo mrtvih pesnika" od 21 sat. Cena ulaznice je 400 dinara, a sav prihod od prodatih karata biće uplaćen na račun devetnaestogodišnje Marine Đorđević koja boluje od leukemije.

Događa organizuje Džedajski pokret u saradnji sa OUT-om, Akademskim pozorištem SKC-a i Niškim simfonijskim orekestrom sa ciljem da ujedine kulturu i humanost i pomognu onima kojima je to najpotrebnije, kako to inače i čine svake godine.

„Ovog meseca, udružili smo se sa ciljem da prikupimo novčana sredstva za našu sugrađanku, 19-godišnju Marinu Đorđević, koja pati od akutne limfoblastne leukemije i za potrebe lečenja za transplataciju koštane srži koja se radi u inostranstvu nam je neophodna vaša pomoć“, navodi se u saopštenju.

Ljubitelji pozorišta će moći da pogledaju dve predstave u toku jedne večeri i istovremeno učine dobro delo. Prva na repertoaru je predstava „Šok prepoznavanja“ rađena u režiji Ninoslava Živojinovića, a početak je zakazan za 19 sati.

„Komedija situacije o smelosti pisca, tradicionalnosti producenta prema novinama u pozorištu, kao i zatvorenosti prema napretkku pozorišta“, navodi se u opisu predstave.

Iste večeri od 21 sat biće izvedena još jedna predstava „Društvo mrtvih pesnika“, rađena po kultnom filmu, a u režiji Zorana Cvetkovića.“Pratimo neprestanu borbu protiv nametnutih pravila i normi, uz puno ljubavi, strasti, prkosa, izdaje, pratimo sve junake. Ali, da li su svi uspeli da se izbore?“, opis je pozorišnog komada.

Deventaestogodišnja  Marina Đorđević boluje od akutne limfoblastne leukemije i primorana je da pomoć potraži u inostranstvu radi presađivanja koštane srži. Novac je neophodno sakupiti što pre, a nedostaje još  40 hiljada evra.

Oni koji žele da pomognu mogu poslati SMS sadržine 1220 na 3030 iz Srbije ili 1220 na 455 iz Švajcarske ili uplatiti novac na dinarski 160 6000001292667-11, kao i na devizni račun 160600000129293289.

Podsetimo, Marinini prijatelji su organizovali više humanitranih bazara i akcija. U humanitarnim akcijama za Marinu učestvovali su i učenici niških škola, studenti raznih niških fakulteta, a novac je prikupljan i na koncertima i književnim večerima organizovanim u Nišu prethodnih meseci.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jazzamor
Za 0 minuta

Ain't No Sunshine

Jazzamor
Satin Jackets Ft. Scavenger Hunt
Za 4 minuta

Feel Good

Satin Jackets Ft. Scavenger Hunt
Iyeoka
Za 6 minuta

Simply Falling

Iyeoka
Joyce Sims
Za 10 minuta

Come Into My Life

Joyce Sims
Billy Idol
Za 14 minuta

Cradle of Love (Unplugged)

Billy Idol

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend