Pozorište

Glumica Milica Kostadinović osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi „Laki komad“

Foto: Akademsko pozorište Niš
Glumica Akademskog pozorišta, Milica Kostadinović osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi ''Laki komad' na 7. festivalu amaterskih pozorišta "Kulisa" u Kragujevcu.

Žiri je u obrazloženju naveo da je mlada niška glumica nagradu dobila zbog odmerene glumačke i briljante partnerske igre.

Skromna umetnica  ističe da joj je od same nagrade bilo važnije da pronikne u ličnost Seke koji tumači u predstavi i kako se publici na prvi pogled može učiniti sebične žene, da joj vrati mir i dostojanstvo nagnajući publiku da je i sama razume.

„Meni je zamisao bila da proniknem u ličnost Seke koju tumačim, da pružim publici mogućnost da se zapitaju i zamisle pred mnogim problemima i preprekama koje Seka ima ima pred sobom“ kaže glumica.

Objašnjava: „Seka je žena koja je godinama pritisnuta ozbilnim egzistencijalnim problemima koji narušavaju njen lični i bračni život i pokušava da, ne birajući sredstva, dođe do nekog iole zadovoljavajućeg života. Njeni, možda groteskno postupci nisu odraz neljudskosti u njoj, nego vapaj za dostojanstvom i mirom“.

Dodaje da je imala tu sreću da joj je uloga dala „raširene ruke“ te je mogla da se poigrava i gladi svoj lik.

„Njen rast je uslovljen i olakšan i odličnom saradnjom sa ansamblom predstave, ali i inspiracijom mojim direktnim partnerom na sceni Nemanjom Dimitrijevićem. Ono što je najveća draž ove predstave je što smo u nju utkali naš lični, prijateljski odnos, pa se često šalimo da u ovoj predstavi ne glumimo, nego samo privatno izgovaramo tekst“, priča Milica.

Predstava „Laki komad“ rađena je po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Uroša Milojevića. Pored Milice, u predstavi igraju i Nemanja Dimitrijević, Emilija Cvetković/Natalija Stepanović, Marko Stojanović, Petar Djordjević i Neda Koujji.

Publika će imati prilike da pogleda predstavu  već u četvrtak 17. marta u Kamernoj sali SKC-a od 21č, a cena karte je 100 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 37 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 34 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 31 minut

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 28 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend