Pozorište

Glumici Akademskog pozorišta nagrada za epizodnu žensku ulogu u predstavi “Kući” na festivalu u Bosni

Foto: Akademsko pozorište SKC
Glumica niškog Akademskog pozorišta Emilija Cvetković osvojila je nagradu za epizodnu žensku ulogu Blizančeta u predstavi “Kući” na Internacionalnom festivalu amaterskog teatra u Laktašima, u Republici Srpskoj.

“Emilija lepršavom igrom i glumačkim šarmom dočarava slojeviti lik Blizančeta”, navodi se u obrazloženju žirija Festivala koji je odlučio da nagrada za epizodnu ulogu pripadne baš glumici niškog Akademskog pozorišta.

Nagrađena glumica skromno ističe da joj priznanje puno znači, ali da je za nju najveća nagrada što može da igra jednu ovakvu ulogu. “Ja tu ulogu mnogo volim i meni je najveća nagrada što je igram”, kaže Emilija i dodaje da je uloga jako zahtevna pre svega jer se zasniva na realnim, ali bolnim životnim situcijama.

Sagovornica objašnjava da predstava govori o mališanima koji žive u domu za nezbirnutu decu, a sam proces rada na ovom komadu je bio zahtevan, ali i emotivan, jer su kako kaže svoje likove morali najpre da upoznaju, i dožive njihove priče, a potom se sa njima i sažive kako bi mogli da ih ispričaju na pravi način.

“Mi smo tokom rada na predstavi morali da zavirimo duboko u sebe  i pronađemo to unutrašnje dete, jer kako bi drugačije igrali predstavu koja se zasniva na surovom relizmu, ako ne istinito. Kako to drugačije da učinimo sem da postanemo deca”, zaključuje glumica.

Predstava je rađena po testu Ljudmile Razumovske, a u režiji Davida Alića. Uloge pored Emilije tumače Petar Ščepihin, Petar Đorđević, Anđela Andrijević, Igor Ivanovski, Aleksa Stojiljković, Anđelija Mirović, Veljko Milijic i Nikola Stevanović.  Komad je premijerno izveden u oktobru 2019. godine na Kamernoj sceni.

Podsetimo, sedamnaesti Internacionalni festival amaterskog teatra “Laktaši 2022” održan je od 22. do 26. juna u Laktašima, u Republici Srpskoj, BiH.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 33 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 30 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 26 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 22 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend