Pozorište

Gostovanje ,,Noćne frajle“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Foto: Narodno pozorište Niš
Narodno pozorište Niš gostovaće na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u ponedeljak 5. decembra u 19.30, sa predstavom ,,Noćna frajla“ Aleksandra Popovića, u režiji Branislava Mićunovića.

„Noćna frajla“ nas poziva na duboko promišljanje trenutka u kojem naš svet doživljava suštinsku transformaciju, ali i preispitivanje moći umetnosti da postavljanjem ozbiljnih pitanja te promene prepozna i predvidi.

„U direktnoj, ogoljenoj, a opet mnogoznačnoj i višeslojnoj priči, bavimo se večitom tragikomičnom temom – moralnim posrnućem i raspadom jedne porodice, gde brat za brata ne zna, a sin ocu postaje najljući neprijatelj. U poslednji čin porodične tragedije stupa osramoćen i osvete željan svet žena, pristigao sa samih margina života, odlučan u nameri da sebi pribavi satisfakciju“, navodi se u opisu predstave.

Kako se dalje navodi u opisi: „kroz ironičan napev i gromoglasan komentar, ovaj životvorni princip okreće čitav jedan sistem vrednosti naglavce, upozoravajući samog gledaoca da su njegova ubeđenja varljiva i nepouzdana, da se sve na svetu ponavlja do u beskraj i da sve što postoji može brzo i lako nestati“.

U predstavi igraju Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić, Miloš Cvetković, Sanja Krstović, Aleksandar Marinković, Marjan Todorović, Maja Vukojević Cvetković, Jovana Krstić, Nađa Nedović Tekinder, Maja Dejanović, Natalija Jović, Jovana Golubović, Vesna Stanković, Ivana Nedović, Dragana Jovanović i Bratislava Milić.

Premijerno izvođenje predstave bilo je 10. novembra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Virgins
On Air!

Rich Girls

Virgins
Sam Smith
Za 2 minuta

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith
James
Za 6 minuta

Getting Away With it All Messed Up

James
Wyman Low
Za 10 minuta

New Dream

Wyman Low
Kesha
Za 14 minuta

Woman

Kesha

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend