Pozorište

Gostovanje predstave „La Gerilla“ u Pozorištu na Terazijama

Foto: Narodno pozorište Niš
Predstava niškog teatra "La Gerilla" Aleksandra Đaje, u režiji Marka Jovičića biće izvedena večeras od 19.30 sati na na sceni Pozorišta na Terazijama.

Predstava La Gerilla Aleksandra Đaje je komedija o revoluciji i smrti.

Radnja predstave je smeštena u puste planinske predele Meksika ili Južne Amerike, mada se akteri pozorišnog komada mogu naći u bilo kom mestu globalnog sela koje vapi za korenitim promenama, svega i na svim nivoima  ̶  revolucijom.

Vreme dešavanja je polovina prošlog veka, ali se može smestiti i u savremeni aktuelni trenutak prepun izazova, kada se svet i civilizacija kakvu poznajemo nalazi na prekretnici.

Reditelj Marko Jovičić je neposredno pred premijerno izvođenje u komadu kazao sledeće „Provukli smo kroz taj tekst sve moguće revolucije koje su se desile od Španske, Meksičke, Bela ćao-italijanske, Po šumama i gorama tj. naših pa do trenutne situcije koja je zadesila političku scenu sveta“.

Naglasio je tom prilikom, da se od publike očekuje da prodre kroz sve te salve smeha i otkrije ono što se krije iza komedije, te shvati pravi značaj teksta.

U predstavi igraju Jasminka Hodžić , Sanja Krstović, Uroš Milojević, Marko Radojević, Dejan Gocić i drugi. Premijerno izvođenje je bilo u Nišu u maju ove godine.

Podsetimo, predstava je premijerno ozvedena na sceni niškog teatra u maju ove godine.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 5 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
On Air!

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Za 1 minut

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
Za 4 minuta

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend