Društvo Pozorište

Humanitarna akcija „Bora za borce“ – gimnazijalci nastavljaju tradiciju

Foto: "Bora za borce"
Pozorišne predstave, koje su osmisli i režirali učenici Gimnazije "Bora Stanković", "Priča o vuku" i "Trud uzalud" biće izvedene u petak 24. marta od 19 sati u Pozorištu lutaka, u okviru humanitarnog programa "Bora za borce". Karte su u pretprodaji i koštaju 300 dinara, a mogu se kupiti u školi. Sav prihod je namenjen Domu za decu i omladinu "Duško Radović".

Humanitrani program „Bora za borce“, gimnazijalci organizuju drugu godinu zaredom, a cilj im je da događaj postane tradicija. „Ideja se rodila prošle godine iz želje naših đaka da pomognemo onima kojime je to najpotrebnije“, kaže Kaja Gavrilović, učenica Gimnazije „Bora Stanković“.

Kako je humani gest omladine prošle godine izazvao veliku pažnju sugrađana, odlučili su da i akciju ponove i ove godine, a umesto u matičnoj školi predstave izvedu na sceni Pozorišta lutaka, jer su i sami komadi namenjeni najmlađoj publici.

„Pripremili smo program koji se sastoji iz dve predstave ꜥPriča i vukuꜥ i ꜥTrud uzaludꜥ. Obe predstave smo radili mi sami. Za tekst, režiju, glumu i tehničku podršku zaduženi su učenici naše škole. Ovo je jedan kompletno autorski projekat na koji smo veoma, veoma ponosni“, priča Kaja.

Dodaje da su komad „Trud ulazud“ izvodili tri puta do sada i to dva puta u gimnaziji i jednom u OŠ „Sveti Sava“, ali da će ga prvi put igrati na pozorišnoj sceni u petak.

Karte za predstavu su u prodaji i mogu se kupiti u školi po ceni od 300 dinara, a na dan predstave donacije će se prikupljati na ulazu u Lutkarsko pozorište. Prikupljeni novac biće doniran Domu za decu i omladinu “Duško Radović”.

Podsetimo, srednjoškolci su prošle godine u okviru programa „Bora za borce“ pored novčanih donacija organizovali prikupljanje knjiga i igračaka za NURDOR.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bangles
Za 2 minuta

Walk Like An Egyptian

Bangles
Alison Moyet
Za 5 minuta

Love Resurrection

Alison Moyet
Berk & the Virtual Band
Za 9 minuta

Billie Jean

Berk & the Virtual Band
Beloved
Za 14 minuta

Sweet Harmony

Beloved
Kmaro
Za 19 minuta

Femme Like You

Kmaro

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend