Pozorište

“Ježurka Ježić i dragi gost” otvara novogodišnji program Pozorišta lutaka

Foto: Davorin Dinić
U četvrtak, 23. decembra, u 18h na matičnoj sceni Pozorišta lutaka biće izvedena predstava"Ježurka Ježić i dragi gost“ u režiji Biljane Radenković. Ovaj komad otvara novogodišnji program Pozorišta lutaka.

Predstava je rađena po motivima jednog od najpoznatijih dela za decu Branka Ćopića “Ježeva kućica” i nosi snažnu poruku o skromnosti, poštenju, samopoštovanju i ljubavi prema sopstvenom domu.

“Šumom se pročula vest o tome da je i ove godine Akademija za šumsko obrazovanje i vaspitanje dodelila Ježurku Ježiću odlikovanje koje će mu uručiti lično Deda Mraz kao predstavnik Akademije. S obzirom na to da zavidnu Lisicu Micu nagrada uvek zaobilazi, ona kuje lukav plan. Poziva Ježurka kod sebe na gozbu računajući da predstavnici Akademije koji dođu da uruče priznanje Ježi neće odoleti njenom lukavstvu i dodeliće i njoj neko ministarstvo. Međutim, Ježurka ne želi da prespava kod nje jer mu je draži njegov skromni dom i time ruši sve njene nade, navodi se u opisu predstave.

Režiju, dramatizaciju i izbor muzike potpisuje Biljana Radenković, kostime Dejan Gocić, dok su zajedno radili scenografiju. Za video animacije je bio zadužen Srđan Miljković, autor fotografija je Davorin Dinić, a autor video spota Ivan Nikolić.

Uloge tumače: Mirjana Đorđević (Ježurka Ježić), Aleksandra Pavlović (Lisica Mica), Marija Cvetković (Meda Ležić), Biljana Radenković (Poštar Joca) i Matija Desančić (Deda Mraz).

Termini za slobodnu posetu gledalaca su četvrtak, 23. decembar, 18h, subota, 25. decembar, 13h i nedelja, 26. decembar, 11.30h i 14h.

Cena karata  je 200 dinara. Karte se mogu se kupiti svakog radnog dana od 9 do 19h, subotom od 9 do 13h.

Podsetimo Pozorište lutaka je učesnik programa “Novogodišnji dani u Nišu“ koji organizuje Turistička organizacija Niš, u okviru koga će 29. decembra na Trgu kralja Milana u 14h, a potom i na Trgu Stevana Sremca u 15.30h izvesti predstavu “Novogodišnja zavrzlama“.

Takođe, u okviru novogodišnjeg programa biće izveden i niz humanitarnih predstava na matičnoj sceni i van nje.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 35 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 32 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 28 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 24 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend