Pozorište

Komad “Balkan Bordelo” čuvene njuroške trupe “La mama” na Nišvil džez teatru

Foto: Zoran Ćirić
Ovogodišnji Nišvil dzež teatar održaće se od 3. do 14. avgusta, a obeležiće ga komad "Balkan Bordelo" rađen u koprodukciji sa čuvenom njujorškom trupom “La Mama".

Ljubitelji Talijine umetnosti imaće priliku da pogledaju čak 17 predstava trupa iz Francuske, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije. Pozorišni program će se održati na više lokacija u gradu, od ambijentalnog prostora poput Tvrđavskog mosta i Amfiteatra na keju, pa do izložbenih prostora poput Salona 77 i Oficirskog doma.

Prema rečima organizatora ovogodišnji Nišvil dzež tetar obeležiće komad “Balkan Bordelo” čuvenog njujorškog pozorišta “La Mama”, koja je rađena u koprodukciji sa “Ateljeom 212”, “Kendre Multimedijom” i “My Balkans-om”, a u kojoj jednu od uloga tumači i  i Svetozar Cvetković.

“Posle uspešne premijere u Njujorku i sjajne kritike u Njujork tajmsu, Balkan Bordelo će na balkanskoj turneji, koja obuhvata Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, premijeru imati upravo u Nišu” navode organizatori.

Glavni program tetaraskog festivala počinje 5.  avgusta kada će publika imati pirliku da pogleda izložbu  fotografija predstava na otvorenom Lidije Antonović. Predstava pod nazivom “Izazov – scena – kadar” biće otvorena u Oficirskom odmu od 19 sati. Od 19:30  sati sledi dokumentarni film o kulturi medija “Hrabrost se zove M.I.R.A.” a potom i dve predstave od 21: 30 sati “Mimart”, Vartalj Teatra i od 22 sata “Rfeflexia” niškog Pro kontra teatra.

Drugog dana od 20:30 sati na programu je  predstava “Crnila Remix” neformalne grupe “Organizacijata” iz Skoplja, a potom od 22 sata  “Pesak” Emiliye Radicheve i Karine-Velislave Somnoeve iz Sofije.

Narednog dana ljubitelji pozorišta će moći da pogledaju komad  “SCOOOOTCH!” koju je radio francuski “Teatar Les Nouveaux Ballets du Nord-Pas de Calais,  a odmah potom i  “Drveće plešeTeatra “DAH” iz Beograda.

Komad koji će obeležeiti Nišvil džez tetatar, “Balkan Bordelo” na programu je 8. agvusta, a iste večeri publiku očekuje i predstava “Obaveza” zagrebačkog Teatra “CIRK”.

Prateći program koji počinje 9. i traje do 11. avgusta ukljućuje veliki broj  predstava na otvorenom i performansa, a organizatori nisu zaboravili ni decu i mlade za koje je pripremljen poseban program od 11. do 14. agusta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend