Pozorište

Mjuzikl “Neki to vole vruće” gostuje na festivalima u Bugarskoj i Crnoj Gori

Foto: Narodno pozorište Niš
Mjuzikl "Neki to vole vruće" niškog nrodnog pozorišta će ovog leta biti izveden u Bugarskoj i Crnoj Gori i na Sofijskom festivalu mjuzikla, kao i festivalu "Barski ljetopis" u Baru.

Mjuzikl za koji se tražila karta više, tokom leta biće izveden 1. jula na drugom Sofijskom festivalu mjuzikla na sceni Muzikalen teatra, a potom i 17. jula i na festivalu “Barski ljetopis” u Baru. Na scenu Narodnog pozorišrta vraća se od septembra, kada i počinje nova sezona.

“Zvanična pozorišna sezona 2021/2022 završena je izvođenje opere Karmen na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Međutim, za umetnike mjuzikla Neki to vole vruće taj završetak neće značiti i letnju pauzu” navode iz Narodnog pozorišta.

Komad je rađen po istoimenom filmu iz 1959. godine u kojoj glavnu ulogu tumači Merlin Monro. Režirao ju je prvak drame niškog Pozorišta Aleksandar Marinković, koji tumači i jednu od glavnih uloga, dok je u Dragana Mićalović u glavnoj ženskoj ulozi – Puslice.

U ostalim ulogama su i Jasminka Hodžić, Uroš Milojević, Danilo Petrović, Jovan Krstić, Stefan Mladenović, Bratislava Milić i Maja Dejanović, a na sceini će biti i veliki broj horista, plesača i članova orkestra.

Podsetimo, mjuzikl je premijeno izveden u prvoj polovini feruara meseca, nakond dva odlaganja prouzrokovanom epidemijskom situacijom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 53 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 50 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 47 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 42 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend