Pozorište

Mjuzikl „Neki to vole vruće“ osvojio srca jagodinske publike i nagrade na „Danima komedije“

Foto: Nikola Milosavljević/Studio Brada
Glumac Narodnog pozorišta, Uroš Milojević dobio je statuetu ,,Ćuran“ za jedno od tri najbolja glumačka ostvarenja, za ulogu Džerija u mjuziklu „Neki to vole vruće“ na 49. Festivalu "Dani komedije" u Jagodini. Nagradu "Miodrag Petrović Čkalja" i statuetu "Jovanča Micić" za najsmešniju predstavu po oceni publike odneo je upravo ovaj mjuzikl, čime je niško pozorište postalo bogatije za dve festivalske nagrade.

Mladi glumac koji se po mišljenju žirija festivala sa tradicijom gotovo pola veka dugom, posebno istakao ulogom „Džerija“ u mjuziklu „Neki to vole vruće“, ne krije radost zbog osvojenog priznanja, zbog kog oseća ponos, ali istovremeno i obavezu da nastavi da radi istim kvalitetom.

Foto:Nikola Milosavljević/Studio Brada

„Ovo je festival sa zaista ozbiljnom tradicijom, kada pomislim koja su imena sve pre mene ovenčana statuetom ćuranom za najbolje glumačko ostvarenje, ta me pomisao najiskrenije dirne, osećam veliki ponos, ali me i opomene da nastavim da radim istim kvalitetom. Ja komediju obožavam, mjuzikl takođe, i smatram da je velika veština igrati komediju kvalitetno“, kazao je Milojević za City Smart.

Mjuzikl „Neki to vole vruće“ ostavio je snažan utisak na jagodinsku publiku, koja ga je ocenila sa 4,93 (od 5) što je kako kažu u pozorištu, najviša ocena publike u istoriji Festivala.

Predstava niškog teatra „Neki to vole vruće“, rađena po istoimenom filmu iz 1959. godine, u režiji Aleksandra Marinkovića. Mjuzikl je premijerno izveden februara meseca prošle godine u Narodnom pozorištu, a njegova popularnost ne jenajava ni godinu dana kasnije,  čemu u prilog govori i činjenica da se za svako izvođenje traži karta više. Naredno izvođenje zakazano je za petak 21. april.

Podsetimo, na 31. festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ mjuzikl „Neki to vole vruće“ dobio je nagradu publike i ocenjen je sa  9,91.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Mgmt
Za 0 minuta

When You Die

Mgmt
Angie Stone
Za 4 minuta

I Can`t Eat...

Angie Stone
Dusty Springfield
Za 8 minuta

Spooky

Dusty Springfield
Fergie
Za 11 minut

Barracuda

Fergie
U2
Za 14 minuta

Helter Skelter

U2

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend