Pozorište

Na jesen počinje izgradnja male scene u niškom teatru

U Ministarstvu za kulturu i informisanje održan je sastanak sa predstavnicima Kancelarije za javno ulaganje Vlade Republike Srbije, povodom početka radova na izgradnji "Male scene“ Narodnog pozorišta Niš. Radovi bi prema najavama trebalo da počnu na jesen.

Sastanku su prisustvovali: Danijela Vanušić, pomoćnica ministra kulture; dr Darko Đukić, savetnik direktora Kancelarije za javna ulaganja; Stefani Pasko Sporić, Kancelarija za javna ulaganja; Dušan Radivojeć, direktor Klera; Adriana Anastasov, većnica za kulturu Grada Niša; Tanja Obradović, glavna urbanistkinja Grada Niša i Spasoje Ž. Milovanović, upravnik Narodnog pozorišta Niš.

Prema rečima upravnika Narodnog pozorišta u Nišu, Spasoja Ž. Milovanovića “Izgradnja male scene znači dodatni prostor za niški teatar. Samim tim omogućava da neke nove  vrste umetničkog izražavanja i neki novi umetnici dobiju priliku da se pojave na sceni”.

Mala scena je prema ranijim planovima trebalo da se izgradi  iza zgrade pozorišta, tj. postojeća zgrada je trebalo  da bude “produžena” ka parkingu, a imala bi i veliki stakleni zid preko kog bi publika mogla da vidi šta se unutra dešava. Predviđeno je da ima 200 kvadratnih metara i oko stotinu mesta za gledaoce.

Podsetimo, Narodna skupština je usvojila Zakon kojim se potvrđuje zajam između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope, koji će biti iskorišćen za modernizaciju infrastrukture u kulturi. Ovim projektom je obuhvaćeno i Narodno pozorište Niš koje će biti prošireno izgradnjom dugoočekivane ,”Male scene”.

Dogradnja Narodnog pozorišta najavljena je pre 3 godine. Troškovi su tada procenjeni na 44 miliona dinara, a prema najavama troškove je trebalo da podele Grad i država. Početak radova bio je predviđen za 2018. ali se to nije dogodilo, kao ni godinu dana kasnije,  nakon nove najave.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Litany, Oscar Scheller
Za 2 minuta

Playlist

Litany, Oscar Scheller
Boston Bun, Loryn
Za 4 minuta

Gucci Slides

Boston Bun, Loryn
Maroon 5
Za 7 minuta

Sugar

Maroon 5
Gabriella Cilmi
Za 11 minut

Invisible Girl

Gabriella Cilmi
Mariah Carey
Za 14 minuta

Vision of Love

Mariah Carey

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend