Pozorište

Na rođendan Pozorišta na sceni premijerno „San o zavičaju“

Ansambl niškog Narodnog pozorišta započeo je rad na novoj predstavi ,,San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)“ Ivana Velisavljevića, u režiji Milana Neškovića. Predstava će biti premijerno izvedena 11. marta na 136. rođendan ove ustanove kulture.

Nova predstava koja će se naći na repertoaru niškog teatra smeštena je u savremene okvire i govori o povratku korenima.“Ovo je savremena drama o životu u Srbiji, o odlasku u svet i povratku u zavičaj, o odumiranju društva van gradskih sredina, gde preovladava totalna dezorijentacija.“

U predstavi igraju: Aleksandar Marinković, Aleksandar Mihailović, Aleksandar Stevanović, k.g, Andrija Mitić, k.g, Bratislava Milić, Danilo Petrović, Maja Vukojević Cvetković, Marko Radojević, Miloš Cvetković, Sanja Krstović i Stefan Mladenović.

Podsetimo, spajanjem pozorišnih družina D. Jovanovića i M. Dimića, početkom 1887. godine, osnovano je niško pozorište „Sinđelić“. Prva predstava na repertoaru bila je „Srpski ajduci“, J. Sterije Popovića, a premijerno je izvedena 11. marta 1887. godine u gostionici “ Knez Mihajlo“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Portugal. the Man
Za 2 minuta

What, Me Worry

Portugal. the Man
Doves
Za 5 minuta

Prisoners

Doves
Maitre Gims
Za 9 minuta

Est-Ce Que Tu M'aimes

Maitre Gims
Maxi Priest
Za 13 minuta

Close to You

Maxi Priest
Ultravox
Za 17 minuta

Dancing With Tears in My Eyes

Ultravox

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend