Pozorište

Nagrada za umetničko dostignuće članovima glumačkog ansambla predstave „Dvanaesto more“

Foto: Pozorište lutaka
Niško Pozorište lutaka proslavilo je 64. rođendan i tom prilikom, po tradiciji nagradilo zaposlene. Nagradu za radni doprinos dobile su inspicijentkinja Sonja Rakić i organizatorka predstava i proba Valentina Cvetkov, dok je nagrada za umetničko dostignuće otišla u ruke ansambla predstave "Dvanaesto more".

Komisiju za dodelu nagrada za umetničko dostignuće činili su: glumica Jasminka Hodžić, novinarka Miljana Nikolić i profesor i kompozitor Borivoje Mladenović. Žiri je, kako se navodi u saopštenju, doneo jednoglasnu odluku da nagrada za umetničko dostignuće u tekućoj sezoni pripadne glumačkoj postavi ovog komada.

„Priču o izmaštanim svetovima i prijateljstvu koje je glavni oslonac u surovom svetu, glumci Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Lazar Nikolić i Srđan Miljković donose na tih i
nenametljiv način, a lirska, magična priča i kratke rečenice ostaju dugo u pamćenju publike“, navodi se u saopštenju žirija.

Predstava “Dvanaesto more” bazirana je na istoimenoj noveli za decu Igora Kolarova, a rađena je režiji Borisa Todorovića. Komad govori o devojčici Kiji koja se od svojih vršnjakinja razlikuje baš to tome što stalno ističe „da je svet pun ostalih devojčica“.

Podsećamo, komad „Dvanaesto more“ Pozorišta lutaka nedavno je osvojio Grad- pri na dvanaestom festivalu za decu „ZajeČAR“ u Zaječaru.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Simon
Za 0 minuta

Graceland

Paul Simon
Purple Disco Machine, Duke Dumont, Nothing But Thieves
Za 4 minuta

Something on My Mind

Purple Disco Machine, Duke Dumont, Nothing But Thieves
Nothing But Thieves
Za 8 minuta

Overcome

Nothing But Thieves
Dan Croll
Za 11 minut

On Top

Dan Croll
Spanky Wilson & the Quantic Soul Orchestra
Za 15 minuta

Don't Joke With the Hungry Man

Spanky Wilson & the Quantic Soul Orchestra

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend