Pozorište

Nagrada za umetničko dostignuće članovima glumačkog ansambla predstave “Dvanaesto more”

Foto: Pozorište lutaka
Niško Pozorište lutaka proslavilo je 64. rođendan i tom prilikom, po tradiciji nagradilo zaposlene. Nagradu za radni doprinos dobile su inspicijentkinja Sonja Rakić i organizatorka predstava i proba Valentina Cvetkov, dok je nagrada za umetničko dostignuće otišla u ruke ansambla predstave "Dvanaesto more".

Komisiju za dodelu nagrada za umetničko dostignuće činili su: glumica Jasminka Hodžić, novinarka Miljana Nikolić i profesor i kompozitor Borivoje Mladenović. Žiri je, kako se navodi u saopštenju, doneo jednoglasnu odluku da nagrada za umetničko dostignuće u tekućoj sezoni pripadne glumačkoj postavi ovog komada.

“Priču o izmaštanim svetovima i prijateljstvu koje je glavni oslonac u surovom svetu, glumci Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Lazar Nikolić i Srđan Miljković donose na tih i
nenametljiv način, a lirska, magična priča i kratke rečenice ostaju dugo u pamćenju publike”, navodi se u saopštenju žirija.

Predstava “Dvanaesto more” bazirana je na istoimenoj noveli za decu Igora Kolarova, a rađena je režiji Borisa Todorovića. Komad govori o devojčici Kiji koja se od svojih vršnjakinja razlikuje baš to tome što stalno ističe “da je svet pun ostalih devojčica”.

Podsećamo, komad “Dvanaesto more” Pozorišta lutaka nedavno je osvojio Grad- pri na dvanaestom festivalu za decu “ZajeČAR“ u Zaječaru.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 24 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 21 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 17 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 13 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend