Pozorište

Nebojša Dugalić izvodi “Ispovest Dmitrija Karamazova” za Nišlije

Foto: Opera i teatar Madlenianum
Večeras će se pred niškom publikom naći monodrama "Ispovest Dmitrija Karamazova", autorski projekat Nebojše Dugalića, zasnovana na romanu ruskog književnika F. M. Dostojevskog. Predstava će biti izvedena u Velikoj sali Niškog kulturnog centra u 20h.

“Delo predstavlja monodramsku adaptaciju romana F. M. Dostojevskog u kome Dmitrij Karamazov, neposredno pred svoj sunovrat, odlučuje da svoj očaj kaže bratu Aljoši, njegovom “angelu na zemlji“, i da ga, iz bezizlaza zamoli za nemoguće – da od oca ište pomoć u novcu. To je okvir događaja u kome se ispreda priča o mrtvom čvoru njihovih sudbina u koji su se nerazmrsivo zapleli i Dmitrij i otac i Ivan i Katarina Ivanovna i Grušenjka i svi oko njih, a Dmitrij Karamazov je onaj iz koga se ta nerazmrsivost izvija u vapaj da se razreši nerazrešivo”, navodi se u opisu komada.

Reč je o autorskom projektu dramskog umetnika Nebojše Dugalića. Premijera monodrame “Ispovest Dmitrija Karamazova” održana je 30. januara 2013. pred beogradskom publikom. Ova predstava se od januara 2013. godine nalazi na redovnom repertoaru Male scene Opere i teatra Madlenianum.

Za ulogu u ovom pozorišnom komadu Dugalić je dobio nagradu Srebrni vitez na Festivalu u Moskvi. Program organizuje pozorišna redakcija Niškog kulturnog centra uz poštovanje svih zdravstvenih mera.

Publika je u obavezi da nosi zaštitne maske tokom boravka u sali i sve vreme trajanja predstave, navode organizatori.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 500 dinara u prostorijama Niškog kulturnog centra ili u Cvećarici “na Ćošku”.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Whitesnake
Za 0 minuta

Always the Same From

Whitesnake
Ana Popovic
Za 4 minuta

Can't You See What You're Doing to Me

Ana Popovic
Beth Hart & Joe Bonamassa
Za 8 minuta

Why Don't You Do Right (Lil Green)

Beth Hart & Joe Bonamassa
Connie Evingson
Za 12 minuta

Nature Boy

Connie Evingson
Sheryl Crow
Za 17 minuta

A Change

Sheryl Crow

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend